REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
15.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Taika Waititi, recompensat cu Oscar pentru „Jojo Rabbit“, va regiza un lungmetraj din saga „Star Wars“

Taika Waititi, recompensat cu Oscar pentru „Jojo Rabbit“, va regiza un lungmetraj din saga „Star Wars“

Replica API 6 mai 2020 | 00:00 917

Cineastul neozeelandez Taika Waititi, recompensat cu premiul Oscar la categoria cel mai bun scenariu adaptat pentru pelicula ''Jojo Rabbit'', va regiza şi colabora la scrierea scenariului unui nou lungmetraj din saga ''Star Wars'', destinat lansării pe marile ecrane, a precizat luni Walt Disney Co, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Taika Waititi

Totodată, un nou serial ''Star Wars'' pentru platforma de streaming Disney+ este în curs de elaborare având-o drept scenaristă pe Leslye Headland, creatoarea serialului ''Russian Doll'', a precizat compania într-un comunicat.

Nu au fost date publicităţii datele de lansare a acestor proiecte.

Disney anunţase anterior că franciza ''Star Wars'' va lua o pauză după lansarea în decembrie 2019 a ''The Rise of Skywalker'', al nouălea opus din această serie de filme ştiinţifico-fantastice care a debutat în 1977 cu pelicula lui George Lucas.

''Rise of Skywalker'' a avut încasări de aproape 1,1 miliarde de dolari la nivel global, dar a fost pelicula cu cele mai mici venituri din vânzarea de bilete dintre cele trei filme din seria ''Star Wars'' lansate de Disney începând cu 2015.

Krysty Wilson-Cairns, coscenarista ''1917'', peliculă recompensată cu trei premii Oscar, va scrie scenariul noului film ''Star Wars'' împreună cu Waititi.

Compania a făcut anunţul pe 4 mai (''May the Fourth''), o dată simbolică pentru fanii ''Star Wars'', considerată similară cu ''May the force be with you'' (Forţa fie cu tine), una dintre replicile emblematice din film.

Noile proiecte anunţate se adaugă listei de producţii aflate în lucru din universul ''Star Wars'', una dintre cele mai importante francize deţinute de studiourile Disney. Anterior, compania a anunţat un al doilea sezon din serialul Disney+ ''The Mandalorian'' şi alte două noi seriale pentru platforma de streaming.

Unul dinte acestea spune povestea lui Cassian Andor - acţiunea se petrece înaintea celei din ''Rogue One'' - iar al doilea îl are în distribuţie pe Ewan McGregor, în rolul maestrului Jedi Obi-Wan Kenobi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
R2 D2 nu castiga?macar ala nu e pedofil
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272