REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
15.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Taylor Swift a relansat o versiune a albumului din 2008 Fearless

Taylor Swift a relansat o versiune a albumului din 2008 Fearless

Replica API 12 aprilie 2021 | 00:00 811

Celebra cântăreaţă americană Taylor Swift a lansat vineri o reînregistrare a albumului ei de succes "Fearless" din 2008, laureata la premiile Grammy încercând să preia astfel controlul asupra catalogul său muzical timpuriu, relatează Reuters, citată de stiripesurse.ro.

Taylor Swift

"Fearless (Taylor's Version)" conţine 26 de piese, inclusiv şase melodii lansate în premieră, din "seiful" personal.

Produsul de studio include toate cele treisprezece melodii de pe albumul original şi melodii de pe versiunea de platină a discului.

De asemenea, include single-ul "Today Was a Fairytale" şi un remix bonus al piesei "Love Story (Taylor's Version)", realizat de producătoarea suedeză Elvira.

"A fost noaptea în care lucrurile s-au schimbat", a scris Swift celor 153 de milioane de fani ai săi de pe Instagram în mesajul care a anunţat lansarea albumului.

Tânăra în vârstă de 31 de ani, care a câştigat unsprezece premii Grammy, a declarat în februarie că va lansa o reînregistrare a "Fearless", în urma unei îndelungate dispute cu fosta casă de discuri Big Machine şi cu managerul muzical Scooter Braun asupra drepturilor pentru unele dintre cele mai cunoscute hituri ale ei.

Braun a cumpărat Big Machine în 2019, după ce Swift a părăsit casa de discuri, în 2018, şi a semnat un contract cu Universal Music Group.

Anul trecut, el a vândut înregistrările master ale lui Swift unei societăţi cu capital privat, o înţelegere care ar fi valorat peste 300 de milioane de dolari.

Swift a lansat "Fearless" când avea 18 ani, iar discul, cel de-al doilea produs de studio al său, a catapultat-o la statutul de vedetă mondială şi i-a adus râvnitul premiu Grammy la categoria "Albumului anului".

Potrivit criticilor, fanii lui Taylor Swift vor fi mulţumiţi de această reînregistrare, cântăreaţa rămânând fidelă versiunii originale din urmă cu 13 ani.

"Ar fi nevoie de un 'Swiftolog' profund devotat - sunt milioane din aceştia, fiecare dornic şi înarmat cu un pieptene cu dinţi deşi - pentru a scoate în evidenţă diferenţele minuscule, atât de bine şi-a recreat cântăreaţa aranjamentele originale", a scris publicaţia Los Angeles Times.

Site-ul specializat NME a notat că reînregistrarea "celebrează şi rămâne fidelă epocii 'Fearless' a lui Swift. Aici, producţia este mai clară şi mai caldă decât cea din original, iar vocea lui Swift este, de înţeles, mai matură".

"Ascultarea întregului album conferă un efect similar cu recitirea unui vechi jurnal", a adăugat NME.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272