REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
17° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Timpul trece și Grădina de Vară, de la Fantasio, tot o ruină rămâne. Video!

Timpul trece și Grădina de Vară, de la Fantasio, tot o ruină rămâne. Video!

Valentina CAMARA 10 octombrie 2022 | 00:00 1758

Grădina de Vară din Parcul Fantasio rămâne, în continuare, aceeași imagine dezolantă cu care ne-am obișnuit în ultimii ani. După ce a fost preluată de George Giuliano Talpeș, acesta din urmă a vrut să demoleze clădirea și să construiască un bloc de locuințe, însă administrația locală s-a opus investiției, demarând procedurile în vederea preluării imobilului. Care mai este situația?!


Primăria vrea să preia Grădina de Vară în Parcul Fantasio! ”Arenele Tomis” sau Grădina de vară este unul dintre locurile unde, cândva, constănțenii și-au conturat amintiri plăcute. Pentru prima dată acest imobil a fost o grădină de vară, apoi a fost transformat în cinematograf unde oamenii puteau vizualiza filme românești, cu actori consacrați…după anul 2000 a fost transformat în patinoar, astăzi a rămas o amintire, după ce a ajuns pe mâna unui privat.


Clădirea a devenit, în timp, un loc sumbru, chiar lângă spațiul de joacă al copiilor. Chiar dacă a fost îngrădită și oamenii străzii nu au mai putut intra în imobil, asta nu înseamnă că a fost și curățată sau deratizată.


Proprietarul George Giuliano Talpeș intenționa să o transforme în imobil cu 5 etaje, cel mai probabil cu destinaţia de locuinţe ori spaţii de cazare. Potrivit informaţiilor noastre, Talpeş a formulat mai multe cereri la primărie în acest sens, toate fiind respinse.

A fost sau nu expropriat proprietarul ?

În urmă cu ceva timp, city managerul, Felicia Ovanesian declara faptul că proprietarul va fi expropriat, urmând ca imobilul să ajungă în proprietatea statului, în vederea restaurării.

În acest moment, se lucrează la elaborarea documentației si a actelor procedurale aferente studiilor de specialitate care vor stabili necesitatea si oportunitatea realizării acestei investiții”, ne-au declarat reprezentanții primăriei.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
As vrea sa stiu cu cat a cumparat asta teatrul de vara? Si cu cat il umpara primaria de la el. As vrea sa mai stiu daca Primaria e de vanzare, si cu cat? Da parcul nu-l dau?
2
0
Parcul Fantasio??????????
0
0
daca nu ne trezim sa punem primar pe unul care merita, tot orasul va ajunge o ruina
7
3
Da chiar ne lipsea un bloc in parc . Acolo daca sapi gasesti ruinele cetatii Tomis pe care "investitorii " cu neamuri la muntii Pindu nu au nimic de-a face . Sa faca bloc de "lucs" si sa parcheze betonierele pe locul de joaca pentru copii.
10
2
Din pacate acesta si teatrul de var vor trebuii demolate si construite blocuri.
3
5
Mai bine talpes sa vândă lui Dumitrache, ala lu Stroe, ala lu babuș și la final primăria sa plătească 40 de milioane. Iar fapta so treacă tot la Nicușor.
4
2
intersectia fantasio sunt nume false. Dupa botezul derbedeilor hoti mazare si porc betiv se numesc teatrul de stat.
6
0
Adică omu' a furat o de la noi și Primăria ii da banii tot de la noi ! Primăria sa o ia înapoi și sa i dea un șut în c*r!
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272