REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
15.2° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Traficantul Cristi Dobriță, înghesuit de procurori, după ce a primit droguri prin curier, din Spania

Traficantul Cristi Dobriță, înghesuit de procurori, după ce a primit droguri prin curier, din Spania

Victor ROTARU 30 martie 2024 | 00:00 4473

Cristian Dobriță, proaspăt însurat, care alături de câțiva membri ai familiei dar și de alte persoane apropiate au fost ridicați de către oamenii legii în august 2022, fiind bănuiți pentru trafic de droguri, nu s-a potolit. Procurorii D.I.I.C.O.T Constanța l-au reținut pe Cristian Dobriță, acesta fiind bănuit de săvârșirea infracțiunii de trafic internațional de droguri de risc, fiind ulterior arestat preventiv. Potrivit procurorilor, acesta ar fi introdus în țară, din Spania, prin intermediul unei firme de curierat, un colet care conținea peste 1 kg de canabis.

Traficantul Cristi Dobrita, inghesuit de procurori, dupa ce a primit droguri prin curier, din SpaniaCristian Dobriță

Cristian Dobriță a călcat iar pe bec! Traficantul de droguri din Năvodari, proaspăt însurat, este cercetat pentru că ar fi introdus în țară din Spania, prin intermediul unei firme de curierat, un colet ce conținea peste 1 kg de canabis, destinat vânzării.

La data de 28 martie 2024, polițiști Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic internațional de droguri de risc. Din materialul probator administrat în cauză a reieșit că, în luna martie 2024, bărbatul cercetat ar fi introdus în țară din Spania, prin intermediul unei firmei de curierat, un colet ce conținea peste 1 kilogram de canabis, destinat vânzării.

De asemenea, cercetările au reliefat că acesta ar fi fost sprijinit în activitatea infracțională de alte două persoane cercetate (aflate sub măsura arestului preventiv în prezenta cauză), care ar fi preluat și transportat drogul de risc. Astfel, la data de 28 martie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea bărbatului cercetat. Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Clanul Dobriță, prieten cu oamenii legii

În anul 2022, un întreg grup infracțional, format din 10 persoane, care se ocupau cu traficul de droguri, a fost destructurat la Năvodari. Astfel, Dobriță Nicolae, Dobriță Dumitru Alin, Dobriță Ionuț Alexandru, Dobriță Cristian, Arsu Ionuț Cristian, Chiva Darius Iulian, Popa Laurențiu Beniamin Florin și Burcea Alexandru Cosmin au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, în timp ce Drop Ionela Alina și Dobriță Simona Mariana au primit 30 de zile de arest la domiciliu. Cei 10 sunt implicați în două dosare penale sub acuzațiile de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni ilicite cu substanțe psihoactive noi.

Traficantul Cristi Dobrita, inghesuit de procurori, dupa ce a primit droguri prin curier, din Spania

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2020, 3 bărbați, de 21, 25, respectiv 34 de ani și o femeie, de 47 de ani, ar fi constituit un grup infracțional, specializat pe linia traficului de droguri. Pe parcursul anului 2022, ar fi aderat la grupul infracțional încă 3 bărbați, de 19, 33, respectiv 38 de ani și o femeie, de 30 de ani, toți acționând în mod neîntrerupt și coordonat, în scopul procurării, depozitării și punerii în vânzare de droguri de risc, în special cannabis.

Traficantul Cristi Dobrita, inghesuit de procurori, dupa ce a primit droguri prin curier, din Spania

Întreaga activitate infracțională a grupului ar fi fost coordonată de către bărbatul de 34 de ani, care ar fi avut rolul de a procura cantități mari de cannabis și de a le distribui celorlalți membri ai grupului, în scopul punerii în vânzare. În luna februarie a.c., liderul grupării, Dobriță Nicolae, a fost arestat preventiv, în urma acțiunii organizate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța - Serviciul Antidrog. Activitatea infracțională a grupului a continuat să fie condusă de către Dobriță Nicolae, prin intermediul concubinei sale, Dobriță Simona Mariana, de 30 de ani, care avea rolul de a transmite sarcinile trasate de către lider pentru membrii grupării aflați în libertate.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate peste 2 kilograme de cannabis, cocaină, 29 de grame MDMA, 7 comprimate ecstasy, 3-CMC, 35,6 grame Alpha PhiP, 21,6 grame rezină de cannabis, 95.430 de lei, 3.100 de euro, 100 de lire sterline, 24 de telefoane mobile, 6 cântare de precizie, un pistol de tip airsoft, cu bile, 20 de cutii materiale pirotehnice și alte bunuri cu valoare probatorie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cristele te-au terminat ăștia,nu mai ai scăpare ial și pe bula zis juliano c*r de fier
0
0
Mâncameați kktu ca,cum iam dat temelia lui Cristi zis Doberman asa urmați și voi javrelor !! Tu mocane te vezi f***i mei la magazinu cu piese auto!! Vedeți voi toți pe unde scoateți cămașă
0
0
Na belea se cearta interlopii intre ei pentru suprematie si pozitia femeilor la p***
0
0
Prostii se cearta iar eu stau si alimentez tot orasu linistit , fara femeie la produs inGermania sau Grecia sau pe livejasmin care isi baga “fuck machine” pentru cativa dolarei
5
3
EU VAND SI PRAFNEL SI IMI DAU SI FEMEIA LA p**a IN GRECIA SEPARAT DE IARBA CARE O VAND PENTRU CRISTINEL
3
5
Oricum statzi linistiti ca yo daca aud ceva sunt primu care va dau in primire
4
0
Off cristi de cand asteptam sa te duci sa mi fac si eu treaba mai bine :))) la multi ani
3
0
Si eu am iesit de la puscarie si vand droguri , mi se rupe p**a de voi. Nandu tu mai vinzi de la scara sau acum te vezi cu ei pe traseu?
0
0
Cristele te-ai dus pe cursa lasă că ieși repede nu te uita in gura la sifoane
1
0
Sa va dau la m**e la toti in special tie Nandule
2
5
E usor sa arunci cu noroi in cineva in loc sa te trezesti in fiecare zi dimineata sa muncesti pentru visele tale. Faceti-va ordine in viata si ne mai vedem pe zona.. ca e mica, la fel ca onoarea voastra de baietei. Dar am rugamintea sa va si prezentati corespunzator ca poate cine stie, vom ajunge sa ne rezolvam problemele daca sunt personale.
2
3
Stati cuminti ca eu sunt sefu la Navodari si Corbu . Daca stii sa scrii frumos pe declaratie iti iei seria 7 . Nu va puneti cu mine ca uite ce se intampla
5
1
Baaaa eu nu vand de ani de zile ca astia , acum 2 ani eram rupt in c*r , mergeam cu trotineta dar de cand m am afiliat cu gasca mi-am luat X5 . GLN am la numar . Cine e tare sa se puna cu mine ca l las sa ma futa in c*r
8
1
Mai lasati pe de al de Dobrita si mai arestati si pe Robert Mocanu , Shadex , Banica , Bula zis si Juliano c*r de fier , gasca asta mare care face trafic de droguri de mare risc de ani de zile si voi nu faceti nimic
9
4
Beinure sifonul striga sifoanele ... hahahahahah
0
0
Știe lumea cine a sifonat pe cine ! Ideea e următoarea merită traficul de cannabis și consumul pedepsit cu închisoarea ?
2
1
Mai Beinur, te intreb pentru ca se pare ca-l cunoshti pe tipul asta,important pentru victimele traficanitzulor de droguri nu este cum a fost prins un traficant ci daca Cristi Donrita asta era teaficant sau nu ?.
1
0
Aia de pe atelierelor va sifonat.... proștilor....!!! Acuma stati liniștiti...!!
0
7

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272