REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Tudorel Toader, prima reacţie după condamnarea lui Liviu Dragnea: Judecătorii nu au ţinut cont de decizia CCR

Tudorel Toader, prima reacţie după condamnarea lui Liviu Dragnea: Judecătorii nu au ţinut cont de decizia CCR

Replica API 23 iunie 2018 | 22:58 343

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a avut vineri o primă reacție după condamnarea lui Liviu Dragnea la 3 ani și jumătate de închisoare. Toader a afirmat că judecătorii nu au ținut cont de o decizie a Curții Constituționale privind instigarea la abuz în serviciu.

Ministrul Justiției a fost pus însă în dificultate la întrebarea „Ar trebui Liviu Dragnea să își dea demisia?”, a ezitat, apoi a declarat că „mulți sunt condamnați de prima instanță și apoi achitați”. Totuși, ministrul Justiției a admis că în cazul politicienilor de la nivel înalt se pune, adeseori, în discuție problema demisiei.

„Ca să emiți o părere cât de cât motivată trebuie să cunoști și motivarea, măcar considerentele acelea, pe care eu nu le-am văzut. Am auzit că doi judecători au făcut majoritate spre condamnare, că unul a făcut opinie separată, că nu au luat în considerare Curtea Constituțională a României, pentru o decizie la care am participat și eu când eram judecător acolo.

O frază de principiu: vreau să vă spun cu deplină convingere și cu știință faptul că o decizie a CCR nu poate să fie neglijată, nu poate să nu fie luată în considerare, chiar dacă legiuitorul nu pune de acord textul cu decizia Curții. De ce? Pentru că în momentul în care se publică decizia, textul se suspendă. În 45 de zile, dacă legiuitorul nu pune de acord textul, nu se mai aplică.

Decizia cu privire la abuz a fost una interpretativă, n-a fost una de admitere pur și simplu, de interpretare în sensul că textul este contituțional, în măsura în care neîndeplinirea obligației se referă la o obligație din lege sau OUG, nu la orice act normativ. Cred că sunteți de acord să nu emit un punct de vedere fără să fi citit. Doar că nu cred că un judecător nu ia în considerare o decizie a Curții”, a declarat Tudorel Toader, conform Digi24.

Citește mai mult pe Rtv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ar trebui demers in vederea ascoaterii presului si slugii tudorel din calitatea de membru a comisiei de la Venetia, ne face tara de ras. Acest individ, s-a descreditat, dzeu l-a avertizat prin fiul lui
2
0
Daca deciziile CCR nu sunt respectate de primul om in stat atunci la ce ne mai asteptam. Anarhie, violenta etc asta vor romanii condusi de neamt
2
9
Un bubos , un rapciugos , lepros partinic , rosu ciumat , o cacareaza mioritica ! Ce plm , mai vrem sa si gandeasca ?
14
1
Dl Ministru al Justitiei Tudorica Tudorel,Prof,Dr in drept,Jud,Membru al Comisiei de la Venetia.Eu sunt foarte interesat,daca Dvs detineti acele titluri de valoare sau sant intr-adevar reale sau false si reclamatile,plangerile mele au fost puse la dispozitie de catre sub alteni dvs,ca dupa cum vad si apreciez suntem tratati ca cetateni simpli ca un fel de Gunoi,Mizeria societati si numai politicieni Infractori,Corupti si Penali au dreptate si poate va face si placere sami transmiteti si mie un raspuns,in ce tara Europeana sunt atatea penali si corupti in Parlament la valoarea Dvs,comparativ cu
9
1
Cel mai competent ministru al justitiei de dupa 1989
8
14
Ai grija bubosule ca te paste mititica si pe tine!
14
7
Vezi ca Dumnezeu nu doarme sluga dementa.vezi de accidentul copilului tau.necredinciosule.
14
8

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108