REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Turcul care a nenorocit un poliţist în Bucureşti, un ţepar cu datorii de milioane de euro şi afaceri în Constanţa

Turcul care a nenorocit un poliţist în Bucureşti, un ţepar cu datorii de milioane de euro şi afaceri în Constanţa

Replica API 5 august 2015 | 00:15 1783

Firma merge din insolvenţă în insolvenţă

Firma merge din insolvenţă în insolvenţă

Abdullah Ataş

Turcul care a luat în plin un poliţist în Bucureşti, pe care l-a târât apoi jumătate de kilometru pe capota maşinii, înainte de a-l arunca pe asfalt, este un ţepar recidivist, cu datorii de milioane de euro şi cu afaceri inclusiv în Constanţa. Abdullah Ataş este patronul cunoscutei companii bucureştene Ataş Lighting, specializată în comercializarea corpurilor de iluminat. În ciuda succesului său comercial evident, managementul prost sau hoţia au făcut ca firma să bifeze pierderi an de an şi să intre periodic în faliment, pentru a amâna şi mai mult plata datoriilor. În prezent, brandul Ataş Lighting activează sub numele firmei MAAC Elite SRL, iar în trecut prin Ataş Light SRL. În 2008, Abdullah Ataş a cerut insolvenţa firmei sale, cu datorii totale de 15.370.272,75 lei (4 milioane de euro), către 32 de creditori.

Sursa foto: evz.ro

În urma planului de reorganizare întocmit de Cris Consult SPRL şi aprobat de judecători, Ataş Light şi-a revenit, iar în 2009 raporta o cifră de afaceri de aproape 20 milioane lei şi 45.000 lei profit net, cu 77 de angajaţi. Abdullah Ataş a continuat însă să facă ce ştie mai bine- să managerieze prost sau să fure?- iar Ataş Light reintră pe pierderi din 2010 până în 2012, an pentru care depune ultimul bilanţ fiscal al firmei: afaceri de 1,9 milioane lei, pierderi de peste 700.000 lei şi nici un angajat declarat, cu datorii totale de peste 13 milioane lei. Tot în 2012, numele firmei este schimbat din Ataş Light SRL în MAAC Elite SRL, care intră imediat în insolvenţă, în august 2012. Ar fi interesant de aflat pentru ANAF cum poate avea turcul Abdullah Ataş sute de clienţi de lux, care plătesc, fiecare, zeci de mii de euro pentru sisteme de iluminat şi accesorii, dar să declare la buget venituri cât un chioşc de cartier şi pierderi an de an, fără nici un angajat. Numai din Constanţa, Ataş Lighting a încasat câteva sute de mii bune de euro, după dotarea unor obiective cu renume la malul mării, cum ar fi hotelul Flora din Mamaia, Ursus Library Pub, restaurantul Integra sau Tomis Mall. În ţară, Abdullah Ataş are clienţi de calibru precum Vodafone, Regina Maria, Medicover, Petrom, Socat Art Oil, Rin Grand Hotel, Universitatea din Reşiţa, Mall Băneasa, Mall Promenada din Sibiu, Mall Electroputere din Craiova şi zeci de alte hoteluri şi restaurante. Reamintim că Abdullah Ataş avea o alcoolemie uriaşă, de 1,65, atunci când s-a gândit să strivească, în centrul Capitalei, un poliţist, în noaptea de duminică, în jurul orei 03.30. Din cauza dotărilor penibile ale Poliţiei, prin grija guvernanţilor, a fost nevoie de un martor al cumplitului accident care să pornească în urmărirea turcului, bunul samaritean reuşind chiar să-l şi imobilizeze. Abdullah Ataş, mort de beat, gonea cu 200 km/h la volanul unui Hyundai IX 35, doar ora înaintată făcând ca inconştientul să nu mai nenorocească şi alţi oameni. Conştienţi că n-au nici o şansă cu Loganul şi pistoalele Carpaţi din dotare, poliţiştii au permis unui martor, posesorul unui BMW puternic, să pornească în urmărirea turcului, capturat şi încătuşat în cele din urmă. Abdullah Ataş a fost arestat pentru tentativă de omor, dar poliţistul Gheorghe Ionescu, de 44 de ani, zis „Dulăul”, se zbate între viaţă şi moarte, medicii fiind rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108