REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Turiştii din Vama Veche, încurajaţi să petreacă responsabil de 1 Mai: „Muzica în exces e bună, băutura doar cu moderaţie”

Turiştii din Vama Veche, încurajaţi să petreacă responsabil de 1 Mai: „Muzica în exces e bună, băutura doar cu moderaţie”

Replica API 1 mai 2015 | 23:40 208

Primăria Limanu susţine proiectul ALIAT

Primăria Limanu susţine proiectul ALIAT

Sunteţi tentaţi să vă înecaţi amarul în alcool? La Vama Veche veţi fi întâmpinaţi în minivacanţa de 1 Mai cu mesaje precum “Muzica în exces e bună, băutura doar cu moderaţie” sau “Muzica se mixează bine, băuturile nu”. Primăria Limanu s-a alăturat specialiştilor Alianței pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomanilor (ALIAT). Anul acesta, miile de turiști așteptați în Vama Veche vor avea la dispoziție un spațiu de relaxare, prevenire și diminuare a efectelor consumului abuziv de alcool: „Cortul de Chill”. Este pentru prima dată când echipa aduce în Vamă Cortul de Chill: programul de reducere a consecințelor negative asociate abuzului de alcool („Harm Reduction”), în cadrul concertelor şi festivalurilor, unic în România. Cortul va fi deschis până duminică, 3 mai, iar responsabilii ALIAT vor lucra 16 ore pe zi, pentru a preveni problemele asociate abuzului de alcool și pentru a educa turiștii cu privire la ce înseamnă să petreci având grijă de sănătatea ta și a celorlalți.

„Cortul de Chill ALIAT este primul program de Harm Reduction în consumul abuziv de alcool în spații recreative din țară și își propune, pentru al treilea an consecutiv, să creeze un spațiu de siguranță și relaxare pentru beneficiari, să aducă informații despre ce înseamnă un consum periculos de alcool și cum să previi accidentele și consecințele negative asociate abuzului de alcool. Specialiștii și voluntarii noștri sunt instruiți să fie disponibili pentru nevoile oamenilor fără a fi intruzivi. Nu suntem acolo să le ținem predici oamenilor, doar să-i ajutăm dacă au nevoie de informațiile și de ajutorul nostru. Suntem recunoscători Primăriei comunei Limanu pentru că ne-a aprobat cererea de a aduce Cortul de Chill în Vama Veche anul acesta și tuturor celor care vor avea curiozitatea de a veni să ne cunoască”, explică Eugen Hriscu, directorul ştiinţific al ALIAT. Turiștii sunt așteptați la cort fie că doresc să discute gratuit cu un consilier ALIAT, fie că vin doar pentru a-și încărca telefonul sau pentru o apă sau un ceai. Câteva mesaje transmise de specialiștii ALIAT celor care doresc petreacă în Vama Veche în perioada 1 – 3 mai: Dacă vă deplasați, folosiți mijloace de transport în comun sau alegeți șofer pe cineva care nu bea alcool. Nu lăsa un prieten singur, în urmă – stabiliți un punct unde să vă puteți întâlni în caz că vă separați! Mănâncă ceva înainte de a începe să bei! Alcoolul deshidratează. Dacă ți-e sete, bea apă sau suc, îți va fi mai ușoară dimineața! Aveți grijă unul de celălalt! Ajută-ți prietenii să nu intre în situații periculoase (agresiuni, violență, să intre în mare pe timp de noapte)! În paralel, pentru prima dată în Vamă, specialiștii ALIAT vor străbate plaja pe timpul nopții pentru a identifica persoane aflate la risc și pentru a le oferi sprijin la nevoie.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108