REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ultima şedinţă a CJ Constanţa, „asezonată” cu colinde; proiectele de pe ordinea de zi au fost votate integral

Ultima şedinţă a CJ Constanţa, „asezonată” cu colinde; proiectele de pe ordinea de zi au fost votate integral

Replica API 23 decembrie 2017 | 00:00 370

Ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) pe 2017 s-a desfăşurat vineri, 22 decemrbie, într-o atmosferă plăcută, ca înainte de vacanţă. Astfel, înainte de şedinţa propriu-zisă, consilierii judeţeni au fost colindaţi de două grupuri de copii, unul de la Şcoala Gimnazială Nicolae Tonitza, iar al doilea – grupul „Armonia”, care au cântat colinde şi cântece de iarnă. La finalul recitalului, micii artişti au primit daruri din partea Consiliului Jdueţean. Totodată, la eveniment şi-a făcut apariţie şi IPS Teodosie, dar şi primarul Constanţei, Decebal Făgădău.

Trecând peste momentul artistic, şedinţa de consiliu s-a desfăşurat cu mare rapiditate. Pe ordinea de zi au fost 12 proiecte, plus alte patru aflate pe ordinea de zi suplimentară. Cele 16 proiecte au fost votate de către toţi consilierii prezenţi în sală, fără voturi împotrivă sau abţineri.

Printre primele proiecte de pe convocator, s-au aflat cele culturale, respectiv: „Reabilitarea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa”, „Restaurarea, conservarea amenajarea şi punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic”, „Salvarea şi punerea în valoare a Mormântului pictat hypogeu” şi „Restaurarea, conservarea, amenajarea şi valorificarea cultural-turistică a Cetăţii Casium”. Preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu, a declarat că aceste proiecte s-au aflat în lucru, timp de un an. „S-a lucrat la aceste proiecte timp de un an de yile, iar acum suntem în faza de semnare. Ne vom apuca de lucru imediat, la începutul anului următor şi posibil să le şi finalizăm destul de repede”, a precizat Ţuţuianu.

Dintre alte proeicte de hotărâre, aflate pe ordinea de zi, amintim: „rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli ale DGASPC Constanţa pe 2017”, „Aprobarea regulamentului de organizare şi funcţionare al Muzeului de Artă Constanţa”, „Aprobarea asigurării serviciilor de pază şi monitorizare pe anul 2018, la obiectivele aparţinând CJC cu Direcţia de Pază a Judeţului Constanţa”. După ce toate proiectele au fost votate, consilierii judeţeni şi-au urat „de bine” înainte de a părăsi sala „Remus Opreanu”, urmând a se reîntâlni în prima şedinţă ordinară pe anul 2018.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Normal. Constanta e metoc al bisericalei di la Gheorghiteni cu sfinteala Procopie si Elisabeta. Cum sa lipseasca proprietarul loturilor citadin bisericesti din parcuri, trotuare, colturi de strada. Ca s din 40 in 40 m. Dincolo de Constanta e si mai si: calugareala la greu...
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108