REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

UMC vrea să construiască un nou cămin studenţesc - iată în ce zonă şi câte locuri va avea

UMC vrea să construiască un nou cămin studenţesc - iată în ce zonă şi câte locuri va avea

Replica API 30 ianuarie 2017 | 09:08 452

Investiţie

Investiţie

Universitatea Martitimă Constanţa (UMC) a demarat procedurile pentru construirea unui nou cămin studenţesc. Acesta va avea patru etaje şi o capacitate de 200 de locuri, fiind amplasat pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 123, în locaţia Complexului Sportiv Universitar Neptun şi va acoperi aproximativ 1.000 mp, costurile urmând să se ridice, potrivit proiectului, la 21.700 mii lei. Astfel, din anul 2018 studenţii se vor bucura de un nou cămin.

Construirea căminului studenţesc a fost aprobată în Consiliul de Administraţie pe dată de 13 ianuarie 2017. Potrivit Hotărârii O.3, capacitatea normată de 423 de locuri de cazare a căminelor gestionate de Universitatea Maritimă Constanţa nu asigura acoperirea numărului de solicitări de cazare formulate de către studenţii români şi străini. În momentul de faţă, că urmare a numărului mare de cereri, UMC a crescut numărul studenţilor cazaţi în cămine prin suplimentarea numărului de paturi existente în camere. „În mod evident, această soluţie le creează studenţilor o stare de disconfort care riscă să le influenţeze performanţele şcolare şi oricum nu acoperă numărul tuturor studenţilor care solicită locuri de cazare”, se arată în hotărâre.

Linie de finanţare

Rectorul UMC, Cornel Panait, a motivat de ce este nevoie de un nou cămin şi cum a fost luată această decizie. „Noi am depus o solicitare pentru acest cămin, deoarece am înţeles că există la nivelul Ministerului Educaţiei o linie de finanţare pentru construcţia căminelor studenţeşti. Am zis să încercăm şi aşteptăm să vedem dacă ni se aprobă. Dacă ni se aprobă, vom avea acolo 200 de locuri de cazare şi suplimentar vom face şi un parter care să însemne un centru de cercetări în domeniul medicinei maritime. În principiu, dacă lucrurile sunt în ordine căminul ar putea fi construit într-un an de la semnarea contractului”, a declarat, pentru „Replica”, rectorul UMC.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
e vorba 5 mil de euro.
1
1
ce sa fure din 21.000? sunteti cu capul...vrea omul sa faca ceva
2
0
Alt prilej de furt pt securistul basist Panait hotul hotilor de cand e rector UMC a devenit aprozar se vand diplomele ca la piata mita e generalizata toata cireada de ciorditori au devenit milionari in EURO! Se lafaie in vile si masini de lux sub obladuirea capului mafiei ales in functie pe viata
3
3
prilej de furt din banul public pentru rectori.prestator in baza acordului cadru derulat cu contracte subsecvente, comisie de receptie finala a lucrarii, decontarea facturilor si semnatura de bun de plata si iaca-ta bani virati in contul prestatorului cu un comision de 10%.asta e tara in care traim
5
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108