REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Un elev a rămas fără telefonul iPhone 13, în timpul unui concurs organizat la Liceul Emil Palade. Video

Un elev a rămas fără telefonul iPhone 13, în timpul unui concurs organizat la Liceul Emil Palade. Video

Bianca NEDELCU 11 aprilie 2024 | 00:00 3457

Într-o lume în care tehnologia a devenit omniprezentă, iar bunurile de ultimă generație sunt dorite mai mult ca niciodată, este esențial să reflectăm asupra valorilor pe care le încurajăm în rândul copiilor noștri. O întâmplare recentă, descrisă de mama unui elev din Constanța, aduce în atenție aspecte importante legate de educația, responsabilitatea și prioritățile pe care le promovăm în rândul tinerilor. În cursul zilei de sâmbătă, 6 aprilie 2024, telefonul fiului ei, un iPhone 13 recent achiziționat, a fost furat chiar în timpul unui concurs școlar, organizat la Liceul Teoretic George Emil Palade.

Un elev a ramas fara telefonul iPhone 13, in timpul unui concurs organizat la Liceul Emil Palade. Video

Mama unui elev de clasa a 6-a relatează cum telefonul fiului său a fost furat în timpul unui concurs de biologie, organizat la Liceul Teoretic George Emil Palade din Constanța, sâmbătă, 6 aprilie. Telefonul respectiv, un iPhone 13 recent achiziționat, a dispărut din dulapul desemnat de profesorii supraveghetori pentru depozitarea obiectelor personale în timpul concursului. Incidentul a ridicat îngrijorări cu privire la valorile împărtășite copiilor de către părinți și comunitate.

În atenția părinților a căror copii au participat sâmbătă, 06.04.2024, la concursul de biologie, faza județeană, organizat la Liceul Teoretic George Emil Palade (fostul sanitar). Băiatului meu, elev în clasa a 6-a, i-a fost furat telefonul (iPhone 13, recent achiziționat) din clasa unde a susținut concursul, telefonul fiind pus în dulapul clasei, desemnat de profesoarele supraveghetoare. La terminarea concursului, telefonul nu mai era în locul respectiv, ținând cont că înaintea lui au ieșit doar 5 copii. În calitate de părinte, cer ajutorul părinților copiilor care au fost anunțați (fiind vorba despre un adult, conștientizează într-un alt mod lucrurile) să discute cu ei să aducă telefonul la școala de care aparțin. Nu mă interesează nume, detalii despre cum s-a întâmplat, țin cont că sunt niște copii, pentru a nu apela la organele competente, care au o tehnologie destul de avansată de căutări, să deschidă o anchetă, verificând toate camerele din zonă. Vă mulțumesc anticipat pentru înțelegere și vă rog să-mi fiți de ajutor!!!“, relatează mama elevului păgubit, în postarea sa.

Un elev a ramas fara telefonul iPhone 13, in timpul unui concurs organizat la Liceul Emil Palade. Videodirectoarea școlii

Școala ar trebui să asigure măsuri preventive

Însă nu ar fi de neglijat nici faptul că școala ar trebui să ia anumite măsuri cu privire la siguranța bunurilor personale deținute de elevi, dacă ne raportăm la faptul că, potrivit celor expuse, înaintea elevului păgubit au părăsit clasa alți cinci elevi. O măsură ce s-ar impune în astfel de situații ar fi ca elevii să fie însoțiți de unul din cadrele didactice în momentul revendicării bunurilor din spațiile destinate depozitării acestora pe parcursul desfășurării unui concurs sau examen școlar. Mai mult de atât, bunurile respective ar trebui eventual sigilate în momentul predării și însemnate cu numele elevilor cărora aparțin.

Un elev a ramas fara telefonul iPhone 13, in timpul unui concurs organizat la Liceul Emil Palade. Video

Apel la responsabilitate

Mama elevului păgubit a făcut un apel la responsabilitate, solicitând sprijinul părinților celorlalți copii implicați în concurs pentru a recupera telefonul furat. Totodată, aceasta a subliniat dorința de a nu recurge la măsuri legale, în speranța de a menține incidentul în sfera unei lecții de viață pentru toți cei implicați. Această situație deschide un dialog necesar despre educația privind respectul pentru proprietatea altuia și responsabilitatea colectivă de a cultiva integritatea și onestitatea în rândul celor mici.

Un alt element de punctat ar fi legat de faptul că mulți copii de vârste fragede dețin diferite bunuri de ultimă generație. Deși acest aspect poate fi perceput ca un semn al vremurilor moderne, în care accesul la tehnologie devine din ce în ce mai precoce, incidentul de față evidențiază nu doar riscurile asociate posesiei unor astfel de bunuri, ci și responsabilitatea care vine odată cu aceasta. În timp ce tehnologia poate fi un instrument incredibil de învățare și comunicare, acest lucru ridică întrebări despre momentul potrivit pentru a oferi unui copil acces la astfel de tehnologii și despre mesajele pe care le transmitem în legătură cu valoarea și importanța acestor dispozitive.

Astfel, incidentul de față scoate în evidență faptul că educația ar trebui să înceapă acasă, dar să fie continuată și întărită în mediul școlar, subliniind importanța respectului reciproc și a îngrijirii bunurilor comune și personale. Educația nu se referă doar la cunoștințe academice, ci și la formarea unor caractere responsabile. Încurajarea unei atitudini de conștientizare a consecințelor acțiunilor și a respectului față de proprietatea altora ar trebui să facă parte din educația copiilor noștri.

Directorul liceului: „Telefonul a fost găsit, a fost vorba doar de o încurcătură“

Pentru a obține un punct de vedere referitor la speța de față, jurnaliștii Replica au decis să facă o vizită la Liceul Teoretic George Emil Palade din Constanța, unde au luat legătura cu Laurenția Diaconu, directorul liceului. Astfel, aceasta a declarat: „Doamna inspector de biologie a postat pe cercurile pedagogice că situația fost rezolvată, fiind vorba pur și simplu de o încurcătură. Copilul respectiv a înapoiat telefonul, însă nu a venit aici, nu știm despre cine este vorba sau unde a avut loc întâlnirea, doamna inspector ne-a anunțat că totul s-a rezolvat. A fost o încurcătură, au fost mai mulți elevi ca niciodată, școala funcționând la capacitate maximă. Nu ne-am mai confruntat cu o astfel de situație și nici nu am fost direct contactați de mama elevului păgubit, noi doar ne străduim să asigurăm concursuri pentru acești copii. Am înțeles că s-au făcut demersuri în acest sens, deci situația nu ar fi rămas așa. Noi am făcut eforturi pentru a încăpea aici 300 de elevi, nu a vrut nimeni să se întâmple un astfel de lucru, important este că totul s-a rezolvat.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ba, foamea, este adevărat ca 13 nu este 15 Pro Max sau Pro, dar și tu ești un săracan cu Nokia 3310 in buzunar. Tu dacă plătești un euro în plus peste abonamentul de 15 intri în faliment, foamea in glanda ce esti:)))))Toată garsoniera ta de 1mp nu valorează cât un Pro Max de 512GB, mare fripte
5
3
iphone 13 cand acum se vinde 15 ? Orice sub 15 pro max e de saraci, iar respectivul merita sa fie umilit si el si ma-sa de fata cu toti parintii si copiii din clasa.
3
11
Cine la furat o suge(la propriu).Nu il poate folosi sau debloca.In plus propietarul il poate "vedea" de pe un computer si daca este stins.....
7
5
Bine i-a făcut, ce caută cu un aparat care costă 3000 de lei când sunt alternative mult mai ieftine.
10
9
Toți cacaciosii vor iphone.parintii sunt de vina ca iau tel scumpe.
16
7

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272