REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Un investitor din Năvodari vrea să construiască un ansamblu rezidențial în Corbu

Un investitor din Năvodari vrea să construiască un ansamblu rezidențial în Corbu

Andreea VLAICU 11 aprilie 2024 | 00:00 3588

Se vrea construirea unui ansamblu rezidențial în comuna Corbu! Investitorul din Năvodari, Pîrlea Laurențiu, dorește introducerea în intravilan și parcelare teren pentru ansamblu rezidențial (locuire și dotări aferente). În urma cererii adresate de acesta, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a decis că pentru a fi eliberat Planul Urbanistic Zonal pentru „noul cartier” e necesară evaluare de mediu. Aici ar urma să se ridice locuințe individuale permanente și/sau sezoniere, adică pensiuni turistice cu regim de înălțime P+1E sau P+2E, și dotări aferente zonei de locuit.

Un investitor din Navodari vrea sa construiasca un ansamblu rezidential in CorbuComuna Corbu

Comuna Corbu a început să fie în atenția valului mare de turiști care vine pe litoral în sezonul estival și caută liniște și plaje sălbatice, neatinse de antreprenorii care împânzesc malul mării cu șezlonguri și baruri. Tocmai de aceea și investitorii văd un potențial în dezvoltarea imobiliară a comunei. Și Pîrlea Laurențiu, cunoscut ca fiind investitor, cu adresa în Năvodari, a văzut o oportunitate de construire a unui ansamblu rezidențial în Corbu.

Pârlea Laurenția a adresat o cerere Agenției pentru Protecția Mediului Constanța pentru eliberarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), care solicită introducerea în intravilan și parcelare teren pentru ansamblu rezidențial (locuire și dotări aferente), propus a fi amplasat în comuna Corbu, intravilan, parcela A610/23, județul Constanța. Mai exact, prin această cerere dorește parcelarea terenului în 25 de loturi, cu suprafața de circa 500 mp fiecare, ca ulterior să se construiască locuințe individuale permanente și/sau sezoniere, adică pensiuni turistice cu regim de înălțime P+1E sau P+2E, și dotări aferente zonei de locuit.

Un investitor din Navodari vrea sa construiasca un ansamblu rezidential in Corbudecizie APM

Investitorul mai are de așteptat

Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, în urma parcurgerii etapei de încadrare, a luat decizia supunerii procedurii de adoptare cu aviz de mediu. Mai pe scurt, pentru a i se elibera PUZ-ul mai are de parcurs pași. Până la realizarea noului „cartier”, este necesară evaluarea de mediu. Abia după aceea, va putea fi emis documentul responsabil pentru permisivitățile terenului.

Planuri pentru dezvoltarea comunei încă din 2012

Același investitor inițiază PUZ-uri pentru introducerea în intravilan și parcelarea unui teren în vederea construirii unui ansamblu rezidențial încă de acum aproape 12 ani, de la sfârșitul anului 2012. Acesta a vizat mai multe parcele, fie ele intravilane, fie extravilane. În luna decembrie a anului 2012 cerea PUZ pentru introducerea în intravilan și lotizare în vederea construirii de locuințe și amenajare zonă loisir/sport/spații verzi, de data această, ținta fiind parcela A573/26. Ei bine, de atunci, încearcă să ridice ansamblul rezidențial mult dorit, dar se pare că i se pun bețe în roate.

Un investitor din Navodari vrea sa construiasca un ansamblu rezidential in Corbudecizia APM 2012

Un lucru este cert: a văzut potențial în Corbu și dorește să aibă oportunitatea de a construi ceva. Dacă va reuși sau nu, rămâne de văzut.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Probabil are bani și nu are ce face cu ei. La un studiu în ultimii 2 ani o să-și dea seama ca turiștii sunt tot mai puțini..
2
0
Pai ce putea sa construiasca !? O fabrica!? Nu ne pricepem decat la viloace , blocuri urate si betoane! A terminat Mamaia Nord, Navodari si acum construieste la tara! Daca este asa de tare investitorul, sa repuna in functiune Fabrica de Metale Rare de la Vadu, sa dea de lucru la 200 -300 de oameni! Asta inseamna investitie! Nu sa faci 2-3 blocuri si o parcare pentru 10 masini!
2
0
Nu sunt de acord cu această construcție.De ce nu lăsați așa? In primul rand este Rezervația biosferei Delta Dunării.De ce murdăriți tot sau mătrășiți toate in cale?
6
0
Corbu este o zona de taranoi parveniti ,chiciosi si lacomi care practica preturi ca la Monaco. Turism de tarla pentru fraieri.
9
0
SA NU ACORDATI NICIUN AVIZ DE CONSTRUCTIE GOLANILOR. LASATI PLAJA ASA CUM ESTE . O SA AJUNGA O PORCARIE PRECUM VAMA VECHE SAU MAMAIA .
10
0
Poate reușiți să faceți la Corbu ce ați făcut cu Mamaia Sat .....adică distrugeți tot......
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272