REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Vama VECHE prin OCHII TURIȘTILOR: NU mai este ce A FOST!

Vama VECHE prin OCHII TURIȘTILOR: NU mai este ce A FOST!

Replica API 28 august 2021 | 13:59 2317

Turiștii prezenți în Vama Veche și cei care calcă pe nisipul satului sunt de părere că nu mai există nimic din ce era în trecut în Vamă. Prețuri crescute, aglomerată de pensiuni și hoteluri care mai de care mai luxoase, tineri pretențioși, manele și droguri la tot pasul, cam asta a rămas de sat. Un tânăr a ținut să prezinte pe o pagină de socializare sentimentele și trăirile din sejurul pe care l-a petrecut în sat.

Vama Veche reprezintă deja o stațiune foarte cunoscută pentru cei care vor să-și petreacă un sejur de neuitat pe litoralul românesc. Cunoscută pentru stilul nonconformist și pentru libertate, fericire și petreceri până la răsăritul soarelui, aceasta pare să-și piardă din strălucire și farmecul de odinioară, spun turiștii. Tot mai mulți sunt dezamăgiți de schimbările prin care trece stațiunea și spun ei că tehnologia și investițiile în domeniul imobiliar au stricat totul. Un tânăr vamaiot a postat pe o rețea de socializarea opinia despre noua Vama Veche. Bărbatul ține să amintească de prețurile exagerate, de investițiile imobiliare extrem de multe, despre schimbarea profilului turistului, dar și despre multe alte schimbări de strică imaginea stațiunii.

Vama nu mai este ceea ce a fost!

,,Coloana sonoră din ultima perioadă este "Vama nu mai e ce a fost!". S-au schimbat prețurile, s-a schimbat profilul turistului. Prețurile cresc atunci când cererea este mai mare decât oferta. A ajuns un suc la jumătate sa coste 7 lei la market, de la 3 lei cât costă la un magazin din altă localitate. Tot la market: 9 lei o apă plată la 1,5 L. Cazarea a ajuns la prețul unei camere la Mariott sau la Hilton.

Această scumpire exagerată a cazării, a prețurilor la restaurante, a orice se vinde în Vama Veche..., i-a gonit pe vamaioți, pentru că aceștia nu sunt proști. Din contră, profilul turistului vamaiot era intelectualul, artistul, cei care gustau și manifestau libertatea, ei au construit atmosfera și brandul de Vama Veche.

Profilul turistului actual de Vama Veche s-a schimbat pentru că locurile sunt libere și poate rezerva oricine pe booking. În trecut, locurile de cazare erau rezervate cu luni înainte, nici nu erau multe, iar la cort stau cei cu spiritul vamaiot. Acum Vama are un profil de turist care rezervă pe booking de azi pentru mâine, dorește confort pentru cele 2 zile de weekend. Turistul care vine să bifeze pe Facebook și Instagram că au fost în Vama Veche și preferă să plătească acele prețuri exorbitante. Astfel au ajuns în Vama Veche cocalarii de Mamaia și cei care trag după ei boxa în care cântă manele.

În trecut, în Vama Veche veneau mulți studenți, veneau mulți tineri, nicidecum adolescenți, nicidecum familiști cu mama soacră după ei. În trecut vedeam oameni frumoși. Toate femeile erau frumoase, erau ca niște mirese, îmbrăcate lejer; erau hippie, erau flower-power, erau boeme și cu chipul deschis, fără de griji. Turiștii de astăzi sunt cu copiii de mână și cu mama soacră după ei, oricât spirit libertin ar dori să manifeste, nu se cade în fața familiei. Nici vamaioții nu mai pot manifesta spiritul libertin de față cu familiile venite puhoi.

Astfel, Vama Veche a ajuns să nu mai fie ce a fost. Brandul care a consacrat Vama Veche - un loc al libertății, al distracției, fără inhibiții - se pierde pentru că nu mai există libertatea, nu mai există distracția boemă și intelectuală, nu mai există folk-rock, ci este invadată de un mod de distracție care o dă spre cocalarism de Mamaia sau cu manele, iar regulile sociale urbane s-au instalat în fosta libertina Vama Veche. Sper ca Vama să își regăsească identitatea, altfel Vama așa cum o știam se va pierde în istorie.

Este o opinie personală, nu dați cu parul.”, este mesajul unui turist. Opinia bărbatului a fost împărtășită și aprobată atât de cetățeni, cât și de turiștii ce au călcat pragul stațiunii Vama Veche.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai sa imputit peste tot de familisti,cu copii, la copii a ajuns sa li se cuvina totul peste tot adultul nu mai poate sa traga o basina sau sa se dezbrace nud ca vad copii, a imputit peste tot de copii.
0
0
Ca lui Ciolacu si Grindeanu le-a placut mult, mai ales hamsia
0
0
totul s a schimbat , viata , clima ...tot!
1
0
Cat de sarakie sa fii sa mergi in jegul ala de statiune?
2
4
"Nu mai e ce a fost" se potriveste cel mai bine localitatii.Slogan depasit.Nimic nu mai e ce a fost si nici nu a fost ceva,niciodata.
4
1
A fost si ramane zona de confort a drogalailor Ce va tot rahatiti pe voi.
12
4
Nu mai au loc saraki
3
5
este un smirc betonat plin de drogalai.m.am distrat toata noaptea,si arata o ametita care da din cap.cum te.ai distrat fa?ai baut muscatel si ai dat din cap ca o musca beata?numai fraieri si mamic pacalite in vama,cu plozi,zici ca e navodari tabara de retarzi!
12
4
Cand o sa intelegeti ca nu a fost niciodata ceea ce credeti voi? Pe vremuri demult apuse, adica cu peste 30 de ani in urma, erau alte vremuri, oamenii aveau alte asteptari si mai deloc surse de distractie. Nu se poate face comparatie.
15
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108