REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Vasile Dîncu a demisionat din funcția de ministru al Apărării

Vasile Dîncu a demisionat din funcția de ministru al Apărării

Virgil STOIAN 24 octombrie 2022 | 11:46 1852

Vasile Dîncu a demisionat din funcția de ministru al Apărării, ca urmare a declarațiilor controversate privind situația din Ucraina. Dîncu a spus că singura șansă de pace ar fi dacă Ucraina ar accepta negocierile cu Rusia.

 

”În cursul acestei dimineți, am înaintat Prim Ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcția de ministru al apărării naționale.

DEMISIE

 

Subsemnatul Vasile DÎNCU, membru al Guvernului României, deținător al portofoliului apărării, vă rog să luați act de demisia mea din această funcție.

Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române. Domnule Prim Ministru, vă mulțumesc pentru colaborarea onestă și deschiderea de care ați dat dovadă pe tot parcursul activității guvernamentale comune și vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele și programele Ministerului si Armatei Române, din calitatea de senator, membru în Parlamentul României.  București, 24 octombrie 2022”, a scris Vasile Dîncu.

Premierul Nicolae Ciucă l-a criticat public pe Vasile Dîncu ca urmare a acestor declarații, dar în momentul în care au avut o discuție în interiorul Guvernului, Ciucă a spus că nu i-a cerut demisia ministrului Apărării ci a fost vorba despre o ”calibrare” a comunicării.

”Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a discutat, la Palatul Victoria, cu ministrul Apărării, Vasile Dîncu. Temele abordate au vizat reuniunea miniștrilor apărării din cadrul NATO de la Bruxelles și calibrarea comunicării publice la nivelul Ministerului Apărării în context guvernamental.”, arată un anunț al Guvernului.

În cursul zilei de luni, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, este aşteptat luni la dezbaterea ”Ora Guvernului”, în plenul Camerei Deputaţilor, la solicitarea USR, în urma declaraţiilor sale privind negocierile pentru pace din Ucraina. Ministrul a fost chemat iniţial în urmă cu o săptămână, însă acesta a solicitat amânarea întâlnirii, motivând că nu îi permite programul.

 

Declarațiile care îi sunt imputate lui Vasile Dîncu

 

Ministrul român al Apărării a declarat într-o intervenție avută la postul Prima TV că „războiul din Ucraina va mai continua și că „singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia”.

„Sigur, e vorba de o negociere complexă (…) Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia. Singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să îşi permită, să-şi asume (…) pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă de teritorii. Ar fi o înfrângere prea mare pentru politică”, a mai spus acesta.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Care a spus si el adevarul despre situatie. In rest spalati pe creier si atat, nu sunt bune discutiile, negocierile, dati-i inainte cu razboiu, fraierii platesc, partenerul strategi stie ce i mai bine pt noi.
5
2
Prinde contur. Le-a atras atentia insurbatilor din servicii si nu au prins mesajul. Ba unul de la CNAIR acum Dancu... hai ca se poate, SRI ul trebuie deparazitat de capusele astea. Pe ee alta parte as vrea si Burleanu sa cada. E momentul schimbarii. Momentan Dancu e insurubat in fotbal.vedem ce se intampla si acolo. Ca ministru al apararii a cam fost egal cu 0. Pareri si opinii separate in contradictie cu politica de stat. A zis bine Ciolacu. Vrem nu vrem asta e parerea. Parerea unanima. Nu vb fiecare cum ii vine. Pt toti astia de mai jos, baieti si fete, in cazul asta toti vb aceiasi limba.indiferent ca va convine voua sau nu. S a decis sa mergem cu toata lumea mergem cu ei.nu te trezesti tu Dancu marele pl pe bascula sa ai opinii separate sau diferite fata de ce vb guvernu parlamentul presedintia. Ma rog. Dancule sa ti dam la moe
3
2
@PTR VASILE DANCU Daca aveai creier stiai ca de la aderarea in UE nu mai avem voie sa facem armata obligatorie, conditie UE.
3
1
Daca aveai sânge în instalație dădeai ordin să se facă obligatoriu armata 1 an în România...De aceea Out ...Go
2
6
Da tu Zoe ucraineeni sunt nevinovati,defapt singura lor vina este ca chiar au crezut ca sunt independenti fata de Rusi dupa destramarea Uniuni Sovietice,asa cum este recunoscuta Ukraina de O.N.U.si toate celelalte organizatii internationale din care face si Rusia parte dar cu toate astea pentru uni rusi ca Putin Rusia nu inseamna doar Rusia de astazi ci fosta Uniune a republicilor socialiste sovietice sau URSS ai pe scurt.
3
3
De ce a omorat ucrainieni?ucrainienii sunt nevinovati
5
8
Ala mi a luat un sfert din Tară,si eu sa bat palma cu el?
4
7
Iata si o veste buna! Pe cand si o retragere de la butoanele fotbalului romanesc? De-abia atunci bucuria va fi intreaga...
9
6
MIHAI FIFOR - cel mai bun, in domeniul Apararii, in acest moment !!!
2
7
Ii dau dreptate pentru ceea ce a declarat!
14
12
Asta este realitatea. Pacea se obtine doar prin negociere intre partile beligerante.
12
11
Eu consider ca nu a spus nimic incorect,doar ca Ucraina ar trebui sa accepte negocieri cu Rusia.Nimeni nu pomeneste nimic referitor la pace,ci doar de inarmare,inarmare si iar inarmare.Cred ca asta se vrea si anume continuarea razboiului!
17
12
Acum poți pleca liniștit acasă, la Moscova !
19
15

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272