REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Joi, 16 Mai 2024
Anul XX Nr. 6731
8.1° Constanța Joi, 16 Mai 2024 Anul XX Nr. 6731
 

Veterani, singurul cartier din Constanța unde străzile nu au nume de identificare! Video

Veterani, singurul cartier din Constanța unde străzile nu au nume de identificare! Video

Cristina BĂRBUCEANU 5 noiembrie 2022 | 00:00 3037

În cartierul Veterani din Municipiul Constanța, au fost adesea neajunsuri. Locuitorii de aici s-au tot lovit de diverse situații care păreau că nu se mai rezolvă. În prezent lucrurile s-au mai îmbunătățit, însă nu în totalitate. De data aceasta, locuitorii cer Primăriei montarea plăcuțelor cu numele și numărul străzilor, dar și notarea corectă a adreselor pe hărțile digitale, pentru ca acestea să poată fi identificate mai ușor. Desigur, ar trebui făcut ceva și cu maidanezii de aici, foarte periculoși de altfel. În trecut au mai existat probleme legate de infrastructură, utilități, iluminatul public și multe altele care nu ar trebui să existe într-un așa oraș dezvoltat cum este Constanța.

Cartierul Veterani vrea să arate la fel ca celelalte cartiere din oraș

În cartierul Veterani din Municipiul Constanța, problemele parcă nu se mai termină. Locuitorii de aici încearcă să își îmbunătățească calitatea vieții și să pună capăt problemelor care se tot ivesc în cartierul lor.

De aceea, s-au unit și au propus primăriei ca străzile să fie identificate, astfel încât să nu se mai creeze confuzii. „În Cartierul Veterani nu există plăcuțe de identificare stradală și nici a imobilelor standardizate așa cum sunt în alte cartiere din Municipiul Constanța.  De asemenea, sistemele și furnizorii serviciilor electronice de identificare/localizare nu au datele actualizate ale străzilor. Sunt create confuzii pentru cei ce nu locuiesc în zonă, dar care doresc să intre în contact cu locuitorii cartierului, cu societățile de taxi/ride-sharing sau firmele de curierat, transport privat, furnizori de servicii.”

.

În ceea ce privește proiectul despre identificarea stradală, el a fost inițiat de Francu Edward Gheorghe. El crede că primăria ar avea nevoie de 60.000 de lei, în care intră atât obiectele montate (stâlpi de semnalizare, plăcuțe), cât și manopera pentru montarea acestora în cartierul cu aproximativ 160 de imobile.

Încă de la începuturile sale, cartierul a prezentat probleme

În trecut, locuitorii din Veterani au făcut petiții la Primărie pentru soluționarea unor probleme precum: eliberarea unui nou PUZ; interzicerea traficului greu în zonă;  dezvoltarea utilităților edilitare generale (Alimentare apă, Canalizare, Energie Electrică, Gaze, Telecomunicații), amenajarea iluminatului public, asfaltarea străzilor prin accesarea fondurilor nerambursabile; transparentizarea procesului de colectare taxe/impozite și investiții; igienizarea și tăierea vegetației; dezinsecție și dezinfecție periodică.

Toate acestea doar pentru ca locuitorii de aici să aibă un cartier demn de secolul 21.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Și mai au nesimțirea să ceară 100-200 euro/mp teren intravilan, Romania plină de hoții și lepre
1
1
nu este singurul nici cartierele din alte zone nu au numele stradal si numarul aferent
1
0
Mi-am construit casa in Veterani si in actele mele, strada se numeste ,,Gen Toma Zotter''. Vecinul meu, de pe aceeasi strada, care a construit vis-a-vis un bloc de doua etaje are in acte denumirea strazii ,, Gen. Gheorghe Anghelescu''. Acum ma intreb, care e denumirea corecta, a lui sau a mea? Inca astept raspunsul primariei.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407