REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
15.7° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

VIDEO/GALERIE FOTO. Șanse minime să fie găsiți cei patru marinari dispăruți după INCENDIUL DEVASTATOR de pe nava Maersk

VIDEO/GALERIE FOTO. Șanse minime să fie găsiți cei patru marinari dispăruți după INCENDIUL DEVASTATOR de pe nava Maersk

Replica API 10 martie 2018 | 21:48 624

Compania Maersk a confirmat, printr-un comunicat de presă, faptul că patru navigatori sunt dați încă dispăruți, respectiv doi filipinezi, un indian și un navigator din Africa de Sud. „Unul dintre cei 23 de navigatori salvați, din Thailanda, a decedat din cauza rănilor suferite. Alți doi au fost predați Gărzii de Coastă indiene, pe o navă militară și li se acordă tratament medical. Ceilalți 19 navigatori sunt pe nava port container ALS Ceres care trebuia să se îndrepte către Colombo (Lk), dar se pare că a schimbat traseul spre portul Kochi, India, din cauza condiției de sănătate a echipajului (sursa: agent Maersk din Kochi). Maersk a confirmat că încă sunt patru navigatori dați dispăruți, doi filipinezi, un indian și unul din Sud Africa. Fotografiile sunt obținute de editorialistul Nicolae Torckin, cel mai probabil făcute de Garda de Coastă din India.

Incendiul încă nu s-a propagat către suprastructură, partea din pupa și castel. Vremea este bună și nava se deplasează ușor în derivă către sud. Instalațiile electrice funcționează, ceea ce se dovedește a fi adevărat, pentru că AIS încă că date despre poziția navei. Suprastructura navei nu este afectată și marea parte a navei este încă intactă la ora 07:00 UTC. Trei alte nave port contaier sunt în imediata apropiere, dar deocamdată nu au sosit navele de salvare. Dacă focul nu se va extinde către pupa, iar corpul navei va rămâne intact, sunt șanse mari ca nava să fie remorcată spre zona de coastă și salvată”, este ultimul update transmis de Sindicatul Liber al Navigatorilor.

Reamintim că din echipaj face parte și un român, care urmează să fie repatriat de urgență.

Potrivit unui comunicat de presă publicat de Maersk Line, nava Maersk Line a raportat, pe 6 martie a.c., după-amiază, un incendiu puternic într-una din magaziile de marfă. Portcontainerul plecase din Singapore spre Suez, având o încărcătură de 7,860 de containere. Portcontainerul a fost construit în 2017, are o capacitate de 15262 TEU și naviga sub pavilion Singapore.

F.B.

F.B.

Citește și: Incendiu DEVASTATOR pe nava Maersk Honam. Românul salvat va fi repatriat de urgenţă!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa ne mananci catargu bai sarac frustrat
0
0
Frustrari?
0
0
Au halit destui bani de oevapor si si-au dat fite pe aici prin romania, vaporenii vietii !marco----polo!!!
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108