REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Viitorul tătic Anghel Damian: „Sunt împăcat. Am o viaţă personală, perfect asumată şi punct”

Viitorul tătic Anghel Damian: „Sunt împăcat. Am o viaţă personală, perfect asumată şi punct”

Valentina CAMARA 24 noiembrie 2022 | 00:00 438

După doar jumătate de an de relaţie cu Theo Rose (25 de ani), actorul şi regizorul Anghel Damian (31 de ani) a aflat că va deveni tătic. Artistul a făcut, în exclusivitate pentru Click!, primele declaraţii despre ce sentimente încearcă în această perioadă. E în culmea fericirii, recunoscând că trăieşte cea mai frumoasă etapă a vieţii sale, atât din punct de vedere personal, cât şi profesional. Ne-am întâlnit cu el la premiera celui mai recent film al său, “Oameni de treabă”, de care e foarte mândru.

Anghel Damian: E bine. Sunt într-un punct în viaţa mea în care am vrut şi am sperat să fiu. Împăcat cu cine sunt. Cu nişte proiecte, pe partea profesională, care, iată, au un succes sau sunt bine-primite şi cu o viaţă personală perfect asumată şi punct.

Ce ne poţi spune despre rolul din acest nou film, „Oameni de treabă”?

E un „supporting role” („rol de suport”, n.r.), exact în accepţiunea englezească a cuvântului. Subiectul este al lui Iulian Postelnicu, care face un rol magistral. Eu sunt, acolo, ca să îi ridic la fileu. E un personaj care are un rol dramaturgic-cheie, dar care îl serveşte pe ­Iulian şi serveşte, mai degrabă, povestea. Deci, mi-am făcut treaba bine sau... „de treabă”.

Până acum ai mai jucat astfel de roluri, „de suport”?

Da. În carieră, un actor se întâlneşte cu roluri diverse, de la roluri principale la roluri secundare, la roluri episodice. Toate au, de fapt, o importanţă în viaţa sa. Din toate învaţă. Din acest rol am învăţat enorm şi mi-a făcut foarte mare plăcere să-l descopăr pe regizorul Paul Negoescu şi pe actorii cu care nu mai jucasem: Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Crina Semciuc. A fost o întâlnire extrem de benefică.

Ai o perioadă foarte bună, dar în urmă cu nişte ani, ai jucat şi în producţii fară succes, precum „Anii de sâmbătă seara”, în 2017...

Şi acela este un proiect care rămâne sus, în ierarhia mea personală. Dar, din varii motive, care nu ţin neapărat de dorinţa publicului, ci mai degrabă de buget, care nu s-ar fi pretat pentru industria din România, fiind vorba despre un film de epocă, acel serial nu a avut viaţă. Avea nevoie de nişte investiţii masive, care nu s-au putut realiza, la vremea respectivă. Dar proiectul rămâne, aşa, într-o paranteză, şi sper că, cine ştie, viaţa e haioasă, poate se mai învârte roata o dată şi ajungem să-l facem. Eu am avut acolo doar un singur episod. Şi n-am auzit pe cineva care să spună că nu i-a plăcut, sincer.

”E un succes pentru care am muncit mult”

Dar succesul a venit odată cu serialele „Vlad” şi „Clanul”...

În primul rând, nu e un succes care mi-a fost aruncat în braţe, e un succes pentru care am muncit. Şi, atunci, mă bucur că munca mea a avut un sens. Un sens mai mare decât produsul în sine, căci are sens în ochii spectatorilor şi telespectatorilor care văd această muncă. Încerc să nu mă „îmbăt” cu treaba asta, pentru că am învăţat, din viaţă, că lucrurile sunt ciclice. După o perioadă de succes sau de vizibilitate, mai degrabă. Eu am avut succes şi cu alte roluri care nu au fost „vizibile”, dar asta nu înseamnă că nu au însemnat ceva. Şi am avut succes şi cu proiecte vizibile, iar asta nu înseamnă că treaba asta te pune pe o poziţie definitivă. În viaţă, urci, cobori, important e să te poţi baza pe tine, până la urmă. Să ştii că poţi să o iei de la capăt, mereu. În meseria noastră, o luăm de la capăt cu fiecare proiect, cu fiecare rol. Se şterge, într-un fel, ce ai făcut până atunci şi te întâlneşti, din nou, cu publicul. Şi el te validează sau nu. Avem exemple de artişti uriaşi care au făcut lucruri extraordinare, după care au făcut nişte lucruri care au fost mai puţin bine-primite, potrivit click.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272