REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Volumul „Harry Potter and the Philosopher's Stone“, disponibil gratuit în format ebook şi audiobook în aprilie

Volumul „Harry Potter and the Philosopher's Stone“, disponibil gratuit în format ebook şi audiobook în aprilie

Replica API 2 aprilie 2020 | 00:00 939

Sursa foto: www.bonhams.com

''Harry Potter and the Philosopher's Stone'' (Harry Potter şi piatra filosofală), prima carte din seria Harry Potter semnată de autoarea britanică J. K. Rowling, va fi disponibilă gratuit oriunde în lume sub formă ebook şi audiobook în aprilie, ca parte a unei iniţiative de a veni în sprijinul părinţilor şi cadrelor didactice în perioada de izolare la domiciliu, a anunţat miercuri scriitoarea, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Audiobook-urile vor fi disponibile în engleză, spaniolă, franceză, italiană, germană şi japoneză, versiunea citită de actorul britanic Stephen Fry fiind accesibilă pentru prima dată în America de Nord.

Un nou portal, intitulat ''Harry Potter At Home'', destinat copiilor de vârste mici, va fi lansat pe WizardingWorld.com, site-ul oficial al fanilor Harry Potter şi ai seriei de film derivate ''Fantastic Beasts''.

În fiecare săptămână, în ''Miercurea vrăjitoriilor'', un newsletter trimis pe e-mail va propune activităţi creative, jocuri şi idei.

Pandemia de COVID-19 a determinat un număr crescut de ţări să limiteze mişcările cetăţenilor şi să închidă şcoli, mulţi părinţi fiind nevoiţi în consecinţă să lucreze de acasă şi, în acelaşi timp, să aibă grijă şi de copii.

"Profesorii, părinţii şi îngrijitorii, care depun eforturi să menţină vieţile copiilor pe cât de normale şi fericite posibil în timpul perioadei de izolare, merită un strop de magie", a spus Rowling.

"Sper că aceste iniţiative vor oferi copiilor şi chiar şi adulţilor o modalitate de petrecere a timpului în perioada izolării impuse la domiciliu".

Seria Harry Potter a fost un fenomen fără precedent în domeniul literaturii pentru copii, încântând o generaţie întreagă de cititori din lumea întreagă. Au fost vândute peste 500 de milioane de copii în 80 de limbi şi a fost ecranizată într-o franciză care a adus încasări de 7 miliarde de dolari.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108