REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Asistenţa socială, în extindere. Primăria construieşte un centru pentru bătrâni

Asistenţa socială, în extindere. Primăria construieşte un centru pentru bătrâni

Replica API 28 mai 2015 | 22:20 186

Prin fonduri europene

Prin fonduri europene

Peste zece milioane de lei vor fi cheltuiţi în ceea ce se doreşte a fi modernizarea şi extinderea unui centru pentru bătrâni, proiect prezentat în cursul zilei de ieri de reprezentanţii Primăriei Constanţa. „Ideea acestui proiect a venit din partea prestatorului de servicii de asistenţă socială, doamna Giuglea şi din partea serviciului nostru de asistenţă socială, colegii mei, care au primit foarte multe cereri de la persoane în vârstă, care nu se mai pot întreţine singure, care au nevoie de servicii medicale, care au nevoie de o supraveghere permanentă şi care au nevoie de socializare. Spre deosebire de alte state europene, românii, ajunşi la o anumită vârstă, se izolează, rămân singuri în case. Creează tot felul de probleme vecinilor, dar şi lor înşişi, fără să-şi dea seama despre acest lucru”, a spus directorul Direcţiei de Programe şi Dezvoltare (DPD), Ani Merlă.

În prezent, 298 de asistaţi social există în căminul de pe str. Unirii şi tot atâtea dosare aşteaptă un răspuns din partea Primăriei. Aşadar, a fost derulat proiectul respectiv, care însă va asigura doar 78 de locuri în camere de cazare atât în corpul vechi al clădirii care a găzduit creşa nr. 6, cât şi în corpul nou.

„Este o idee bună din partea municipalităţii, în sensul de a rezolva anumite probleme sociale cu care ne confruntăm noi în actualul amplasament. Avem în evidenţă sute de dosare din partea bătrânilor, care solicită un loc în căminul de pe Unirii. (...) Înregistrăm 300 de dosare, care aşteaptă de ani de zile un loc în cămin”, a spus directorul căminului pentru persoane vârstnice din Constanţa, Doruţa Giuglea. Clădirea în care a funcţionat creşa nr. 6 va beneficia de un corp nou ca urmare a modernizării, potrivit consilierului pentru implementare şi proceduri, Ionela Arnăutu. „Acest proiect este o continuare a altor trei proiecte realizate de Primăria Constanţa, realizat în trei etape, datorită finanţării la momentul respectiv. Datorită cererii foarte mari de persoane vârstnice care solicită o cazare, ne-am gândit la proiectul Fair-Play. Valoarea proiectului este de zece milioane lei, contribuţia UE este de şase milioane lei, contractul de finanţare a fost semnat pe 30 aprilie a.c., iar data finalizării este 30 decembrie a.c. Proiectul va avea o perioadă (de implementare – n.r.) de opt luni şi are ca obiectiv general îmbunătăţirea serviciilor sociale din municipiul şi zona metropolitană Constanţa, prin reabilitarea sau extinderea infrastructurii sociale, cu scopul de a asigura un trai decent persoanelor vârstnice din localitatea noastră. Ca obiectiv specific, proiectul vizează reabilitarea şi extinderea cu un corp nou, nivel de înălţime P+2, a clădirii fostei creşe nr. 6 din municipiul Constanţa”, a spus aceasta. Proiectul centrului Fair-Play, de modernizare şi extindere, are o valoare de 10,4 milioane lei, contribuţia UE fiind de peste şase milioane lei. Guvernul României va contribui cu 1,4 milioane lei, iar municipalitatea cu aproape trei milioane lei. Data finalizării proiectului este 30 decembrie a.c., iar autoritatea de management este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108