REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cruşoveanu, precizări despre abţinerea sa la vot în şedinţa CJC de joi

Cruşoveanu, precizări despre abţinerea sa la vot în şedinţa CJC de joi

Replica API 1 octombrie 2016 | 01:54 242

Ca urmare a articolelor „Se repară drumul care leagă Arsa de Albeşti. Proiectul, votat de toţi consilierii judeţeni, cu excepţia lui Cruşoveanu” și „Consilierul județean Crușoveanu, în continuare anti-RAJDP” apărute în ultimele două zile în cotidianul „Replica”, doresc să fac câteva precizări:

- Abținerea mea, în cadrul ședinței Consiliului Județean Constanța din data de 29 septembrie a.c., la proiectul de hotărâre nr.18 privind aprobarea modificării Programului cu obiectivele și lucrările de drumuri și poduri pentru anul 2016 finanțate din bugetul CJC, a avut ca motiv calitatea precară a lucrărilor efectuate, costurile ridicate de execuție, precum și dotarea RAJDP Constanța cu echipamente insuficiente și învechite ce nu pot asigura o lucrare de calitate.

- Consider că ar trebui să ne intereseze modul în care sunt executate aceste lucrări și nu doar faptul că ele se execută. Ar trebui să fim mult mai responsabili cu modul în care se cheltuiesc banii publici, fapt de care RAJDP nu a ținut cont până acum. Dovadă stă datoria acumulată de această instituție, respectiv 71,92 milioane lei, sumă menționată chiar de administratorul judiciar. În cel mai bun an din istoria sa, respectiv anul 2011, RAJDP a obținut un profit de două milioane lei, în baza unor venituri în cea mai mare parte prin alocații bugetare de la CJC, de 159.575.239 lei.

- Întrebarea mea, adresată de altfel și colegilor din CJC, este: poate Consiliul Județean Constanța să aloce 34 de ani consecutiv suma de 159.575.239 lei pentru redresarea acestei regii, în condițiile în care de abia se găsesc bani pentru salarii? Sau poate ar trebui urmat exemplul SC „Domeniul Public și Privat Județean” SRL, societatea comercială a Consiliului Județean Constanța desfințată ca urmare a neperformanței?

- Chiar dacă mâine s-ar întâmpla o minune și RAJDP ar avea datorii „0” tot ar mai fi nevoie de un capital de lucru de câteva milioane de euro, prin urmare ar rezulta o sumă de aproximativ 20 milioane de euro, bani cu care, am convingerea, că toate drumurile județene ar putea fi asfaltate și nu ne-am mai afla în situația actuală, cu drumuri județene pietruite și de pământ.

- O altă problemă legată de eficiența Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța este competitivitatea acesteia pe piață, în condițiile în care Regia are costuri extrem de mari privind exploatarea resurselor și a echipamentelor. Acest lucru a dus, în ultimii ani, la limitarea acestei regii la executarea de lucrări în marea lor majoritate doar pentru Consiliul Județean Constanța. De exemplu, RAJDP a câștigat licitația pentru întreținerea tronsonului de autostradă Fetești-Lehliu, lucrare la care a renunțat din cauza costurilor foarte mari pe care ar fi putut să le înregistreze în timpul execuției.

- Mai mult, înainte de a intra în insolvență, RAJDP a făcut achiziții de aproape 50 milioane de euro, în același timp fiind incapabilă să încheie vreun contract, raportând lucrări 0! Mai putem aminti aici și de cele 39 milioane de eurocare s-au cheltuit în special pentru închirierea de echipaje de la firme de casă ale PSD.

Precizez că toate aceste probleme cu care se confruntă RAJDP au fost aduse la cunoștința noului administrator special în Comisia pentru Investiții, Patrimoniu și Infrastructură din cadrul CJC. Drept urmare, până la primul raport al activității sale administrative, am ales să mă abțin îmi a-mi da girul în privința activității acestei regii. Decizia a fost luată și ca urmare a consultării cu ceilalți consilieri județeni liberali, fiind deciși să atragem atenția asupra situației în care se află, la ora actuală, RAJDP. De aceea, în calitate de membru al Comisiei pentru Investiții, Patrimoniu și Infrastructură din Consiliul Județean Constanța am fost cel care s-a abținut la votul acestui proiect, fiind conștient că nu voi influența realizarea acestor lucrări.

Consider că cea mai bună dovadă că RAJDP nu depinde numai de finanțarea primită de la Consiliul Județean Constanța pentru a-și desfășura activitatea și că este un important jucător pe plan local în ceea ce privește efectuarea de lucrări de profil, ar fi câștigarea de licitații și vânzarea de produse pe care le produce la prețuri competitive și cu un înalt standard de calitate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108