REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Dragnea le promite primarilor schimbarea legilor

Dragnea le promite primarilor schimbarea legilor

Replica API 14 martie 2017 | 00:15 346

Liviu Dragnea le-a promis primarilor că legile vor fi modificare astfel încât aceştia să nu mai fie traşi la răspundere pentru investiţiile pe care le fac în comunitate. La aceeași întâlnire cu primarii de orașe, Călin Popescu Tăriceanu a spus la întâlnirea cu primarii că există instituţii care pun frână dezvoltării României, scrie Digi24.

Preşedintele PSD a declarat luni, la Adunarea generală a primarilor de municipii, că motivarea deciziei CCR stabileşte o delimitare „clară” între oportunitate şi legalitate, iar el nu va mai accepta ca primarii să fie consideraţi „prezumtivi infractori”, în condiţiile în care sunt „oameni corecţi” care trebuie ajutaţi, stimulaţi şi „lăsaţi să dezvolte comunităţile lor”.

Dragnea a mai spus că decizia CCR potrivit căreia DNA nu avea competenţa să facă cercetări penale privind oportunitatea şi legalitatea OUG 13 stabileşte o delimitare „clară” între oportunitate şi legalitate.

„Motivarea deciziei CCR statuează un lucru despre care vorbesc de foarte mulţi ani, stabileşte o delimitare clară între oportunitate şi legalitate, nu e vorba doar de miniştri, ci şi de primari, aleşi locali. De prea multe ori majoritatea instituţiilor publice de control din România, Curtea de Conturi, parchete, alte instituţii au venit să întrebe primarul de ce a făcut drumul ăla, nu celălalt. Cred că această decizie a CCR ar trebui luată în seamă în mod serios. Ce legi vor trebui modificate, vor fi modificate, primarul trebuie să răspundă doar de legalitate, nu poate fi controlat pe oportunitate”, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor, potrivit News.ro.

El a mai spus că „orice atac la primari este un atac la comunităţile pe care le reprezintă”.

„Cât în Constituţie spune că poporul exercită suveranitatea prin structurile constituţionale, prin alegeri libere, corecte şi primarii sunt parte a suveranităţiii poporulului, orice atac la primari este atac pe comunităţile pe care le reprezintă”, a completat Liviu Dragnea.

În ceea ce priveşte salarizarea, liderul PSD a susţinut că există un amendament de majorare cu 30% a veniturilor primarilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Condamnatul dragnea prietenul fugarului ghita sebastian.in ce tara traim
2
1
In conceptia psd si a acestui cacat oltenesc,daca ai castigat alegerile ai voie sa furi fara sa fii tras la raspundere ca ,stiti sloganul comunist:dai in mine ,dai in tine,dai in clasa muncitoare care-ti da paine si sare.
5
0
Frau liber la distrus si furat ce a mai ramas in tara asta.Ati facut obrazul gros ca opinca , nu va e rusine?!
7
1
Pensionarii, pomanagii, tiganii, mafiotii si alti paraziti. Ei dau putere lui Dragnea sa-si bata joc de tara si de viitorul nostru. Asta-i Romania.
6
1
tatal hotilor!
6
2
era si timpul! principiul de baza este cine fura azi doar un ou ala e un mare bou. deci sa trecem la treaba!
7
0
Bai panarama,Bai puscariasule,Bai condamnatule,Bai hotule tu de unde ai facut toata averea a ta ,a fiiului tau si a lu bombonica ta,de la popor,ai furat tot,tu chiar trebuie sa te duca legat la pirnaie,esti o putoare a societatii,UN vierme,UN sarpe
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108