REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Făgădău a pus „Baricada Verde” cu botul pe labe: protestul faţă de gestionarea maidanezilor nu a fost autorizat

Făgădău a pus „Baricada Verde” cu botul pe labe: protestul faţă de gestionarea maidanezilor nu a fost autorizat

Replica API 5 octombrie 2015 | 00:00 375

Acţiune plănuită de Ziua Mondială a Animalelor

Acţiune plănuită de Ziua Mondială a Animalelor

De Ziua Mondială a Animalelor, constănţenii au vrut să protesteze, însă administraţia locală nu le-a dat undă verde. Duminică, 4 octombrie 2015, de Ziua Mondială a Animalelor, Grupul civic „Baricada Verde” intenţiona să organizeze o acţiune de protest în Constanţa, în Piaţa Ovidiu, în paralel cu acţiunea similară din Bucureşti.

„Primăria Capitalei a zis “... bine, mă, poftim!”. Primăria Constanţa a zis: “NU”. (...) Aşa că, dragi constănţeni, nu aveţi voie să protestaţi duminică în Piaţa Ovidiu. Ca să compensăm, eu vă invit la o plimbare relaxantă, duminică, 4 octombrie, ora 17.00, prin Piaţa Ovidiu din Constanţa. Aşa... să ne mai cunoaştem, să ne relaxăm, să ne “suntem bine”... ete-aşa, de-al dracu', să crape de oftică ăla.... (...) Că tot un fel de Mazăre e...”, a scris Florin Alexiu pe o reţea de socializare.

De cealaltă parte, Primăria Constanţa a susţinut că o acţiune ca cea solicitată mai-sus nu este compatibilă cu scopul pentru care a fost amenajată Piaţa Ovidiu. „Urmare a adresei dumneavoastră, înregistrată sub numărul 136905/29.09.2015, prin care solicitaţi aprobarea Primăriei Municipiului Constanţa pentru desfăşurarea unei adunări publice (protest) cu ocazia Zilei Internaţionale a Animalelor în oraşul Constanţa, Piaţa Ovidiu, în ziua de duminică, 4 octombrie, ora 17.00 - 20.00. După cum bine se cunoaşte, atât din mediatizarea care s-a făcut în mass-media şi nu numai, această zonă a fost cuprinsă într-un amplu program de reabilitare şi modernizare cu fonduri europene.

Acest program a urmărit transformarea Pieţei Ovidiu într-o zonă destinată petrecerii timpului liber într-un mod cât mai plăcut, aşa cum au marile oraşe ale ţării. Faptul că dvs. doriţi organizarea în această locaţie a unei adunări publice având ca obiect protestul faţă de gestionarea câinilor comunitari din municipiul Constanţa, această acţiune nu este compatibilă cu scopul pentru care a fost amenajată Piaţa Ovidiu. Pentru aceste considerente, vă comunicăm că solicitarea dvs. este avizată nefavorabilă. De asemenea, vă aşteptăm să reveniţi cu o nouă cerere în care să specificaţi o altă locaţie şi data de desfăşurare a adunării publice”, se arată în răspunsul aprobat de viceprimarul cu atribuţii de primar Decebal Făgădău.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108