REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Gâju zice că a salvat tradiţia românească la Bruxelles

Gâju zice că a salvat tradiţia românească la Bruxelles

Replica API 20 aprilie 2015 | 11:55 120

Piatra şi lemnul, undă verde în construcţii

Piatra şi lemnul, undă verde în construcţii

„Amprenta” româneasă în spaţiul comunitar se va menţine, de data aceasta în domeniul construcţiilor, unde primarul de la Cumpăna, Mariana Gâju, s-a deplasat personal la Bruxelles să întreţină un lobby intens în acest sens. Gâju s-a întors sâmbătă dimineaţă din capitala Europei, de unde a venit cu veşti minunate: în România, în construcţii, să fie păstrate piatra şi lemnul, tradiţionale, româneşti!

„Au avut loc lucrările celei de-a 111-a sesiuni plenare a comitetului regiunilor, sesiune care a reunit delegaţia României, alături de celelalte 28 de state. Aprobarea principală pentru noi, este vorba de avizul pe care preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borbely Csaba, reprezentantul UNCJR în delegaţia României, l-a susţinut la păstrarea materialelor tradiţionale de construcţie pentru tot felul de construcţii: civile, de locuinţe; în România să fie piatra şi lemnul, tradiţionale, româneşti. În acelaşi timp, Comisia Europeană va valida acest aviz şi va deveni obligativitate în domeniul construcţiilor, a protecţiei mediului şi a respectării tradiţiei. Este un aviz important pentru noi, românii, care ne dorim foarte mult să păstrăm specificul românesc”, a spus Gâju.

Totodată, primarul de la Cumpăna are veşti şi pentru colegi, primarii altor localităţi, care aşteaptă cu sufletul la gură finanţarea europeană pentru proiectele lor. „La nivelul comitetului regiunilor, a avut loc întâlnirea cu preşedintele Marco Marcula, stabilind un program de întâlniri cu reprezentanţii structurilor europene privind exerciţiul financiar al perioadei 2014 - 2020", a mai spus Gâju.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108