REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Moscheea care va fi construită la Bucureşti va avea o capacitate de 1.500 de locuri

Moscheea care va fi construită la Bucureşti va avea o capacitate de 1.500 de locuri

Replica API 20 mai 2017 | 01:49 394

Fundaţia Diyanet din Turcia (Turkiye Diyanet Vakfi), care susţine activitatea Ministerului turc al Cultelor, prezintă pe site-ul oficial detalii din proiectul pentru moscheea care va fi construită la Bucureşti, conform căruia aceasta va avea o capacitate de 1.500 de locuri.

Pe site-ul fundaţiei se arată că moscheea care va fi construită în centrul Bucureştiului este în stadiu de proiect. Se preconizează că lucrările de construcţie vor începe în acest an.

Construcţia va include şi săli multifuncţionale, săli pentru discuţii, cantină, terase acoperite şi descoperite, o zonă pentru spălarea rituală, camere pentru cazare, local pentru tineri şi un centru pentru sport.

În aprilie 2016, Primăria Sectorului 1 a eliberat Certificatul de urbanism pentru moscheea pe care Muftiatul Cultului Musulman din România intenţionează să o construiască în Bucureşti, pe Bulevardul Expoziţiei nr. 22-30.

Primăria a precizat însă că acest document este un act de informare obligatoriu şi nu dă beneficiarului dreptul de construire, fiind doar o etapă legală, premergătoare eliberării autorizaţiei de construire. Pentru autorizarea construcţiei este necesară obţinerea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), care intră în competenţa exclusivă a Primăriei Municipiului Bucureşti.

Citește mai mult pe RTV.NET.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar la Istambul sau la Ankara cand se va construi o catedrala ortodoxa ? Pisa-m-as pe ei de otomani si pe muistu ala de Ponta care le-a dat ok-ul pentru a-si ridica dugheana acolo !
2
1
Dediu vorbeste cu Mircea Lucescu.El, baselu, spagoveanu si suitele lor au inaugurat o biserica Romaneasca Ortodoxa.comatunci l-au ,,rugat,,fethullsgii pe basescu sa-l numeasca muftiu pe murat .Erdoan sa iceapa epurarea cu murat nu cu KANTER.
0
0
Mars ma de aici cu moscheea voastra!!!
3
1
Mare basina si asta...Erau destule moschei in zonele cu populatie musulmana din Romania. Sa le fi aranjat un pic pe alea era suficient. Asta de la Bucuresti are ca scop doar pupincurismul la nivel de politica internationala. Cacaolu ciklet,jeli bon,boni bon,biskvi cu ceara din urechi clapauge de politician roman slugoi international,asta se va vinde la intrare. Vor fi si minuni,vei vedea tiganii turci din Constanta cum se leapada de diavol,,, ei ii spun sheitan'' ,hotii tigani turci se vor apuca de munca cinstita si altele. Ce,nu credeti ?!!!
5
0
Sa se faca ! Intram in normalitate in acest fel . La Stanbul ar trebui trimisi Spagoveanul si Tanasescul ! Acolo in cartierul cu bordeluri ... Ai dreacu pidosnici si podarese pravoslavnice !
1
2
S-a facut vreun referendum pe aceasta tema ? sau torul s-a limitat la spagile pe care probabil ca lee-au incasat cei care dau aprobari. Noi ce construim la Istanbul in contrapartida? Vreo catedrala,vreun asezamint ortodox. Asa se procedeaza in relatiile corecte intre tari. Daca vor sa pupe iar papucul sultanului ar trebui trimisi ,cei care sint de acord, la un stadiu la turci pentru a se obisnui cu ,,bunele,, obiceiuri,fara vaselina, ca in evul mediu. Mai cititi istoria neamului,tradatori nenorociti.
3
0
de ce nu plecati in Turcia,ma baieti?
3
1
maria la AKSARAY era bine acum 20 de ani cand t-io trageai cu turcaletii si i-atk adus aici dupavoi ,iar acum ca v-a camtrecut vremea nu mai sunt buni?Ori cum o sa vedeti cum se lucreaza eficient.Acum o sa intelegeti cum a consttuit Erdogan mii de km de auto strazi,tuneluri submarine pt trafic rapid.
1
1
Foarte bine bai paduchiosilor, nemancatilor, ati vrea voi sa fie in Romania aranjat si frumos ca in Turcia, bai saraciilor. ALLAHU AKBARRRRR!!! BOMBA SALACAC!!!! CAZACLAR SA MOARAAA!!!!
2
6
Foarte bine ca islamul este religia paci
2
8
Pina acum bucuresti era micul paris iar de-acum va fi mica turcie -rusine psd ca nu se gindeste la consecinte
6
2
Centrul vechi plin de sobolani nu se va mai vizita!Iata ca o sa fie un alt obiectiv turistic.
5
1
Cu banii astia, sa ridice spitale nu cluburi pt islamisti. Ponta a fost un cretin cand a dat okul pt asa ceva. Nu trebuie construit asa ceva la noi.
7
1
ajungem cu talibani teroristi care sa tina discursuri,adica,voievozii nostrii s-au luptat sa ne scape de turci si tatari si astia le fac cuibar in capitala.Sa va fie rusine ba,alora care pupati turcii in cur!
8
7

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108