REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Palatul Copiilor mai are de aşteptat până când va fi reabilitat

Palatul Copiilor mai are de aşteptat până când va fi reabilitat

Replica API 18 august 2016 | 00:17 168

A „picat” la vot în CJC

A „picat” la vot în CJC

La Palatul Copiilor din Constanţa, vin anual mii de elevi care participă la cursuri, spectacole sau expoziţii. Însă, Palatul Copiilor se află într-o stare destul de precară de foarte mult timp. Atât bazinul de înot, cât şi terenurie de sport au fost lăsate în paragină. Se pare însă că acest lucru nu mai mai dura mult timp deoarece, Palatul Copiilor ar putea intra într-un proces de modernizare. Asta este intenţia conducerii CJC, care a supus la vot în şedinţa de ieri un proiect de hotărâre prin care să preia Palatul Copiilor. Din păcate, acesta a „picat”.

S-a lăsat cu „scântei” la şedinţa CJC din data 17 august. La proiectul nr. 3 de pe ordinea de zi „privind exprimarea acordului pentru preluarea unui bun imobil, proprietate publică a statului, din administrarea Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice în administrarea Consiliului Judeţean Constanţa”, unde iniţiator a fost vicepreşedintele CJC, Claudiu-Iorga Palaz, PNL a votat împotrivă. „Nu cred că situaţia financiară actuală a CJC ne permite să luăm în administrare Palatul Copiilor”, a spus Robert Boroianu. „V-am cerut acordul să începem procedura de demarare, nu să îl luăm în administrare de mâine. Cred că PNL-ul a votat împotrivă doar pentru că această iniţiativă a fost a PMP-ului”, a răspuns Claudiu Palaz. În concluzie, proiectul a picat. Concret, vicepreşedintele CJC, preşedinte al PMP Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, a propus, un proiect privind demararea procedurilor de preluare a Palatului Copiilor din subordinea Ministerului Educaţiei în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa, în scopul reabilitării acestuia. Consilierii PNL au votat împotrivă, ceea ce înseamnă de fapt că Parcul Pionierilor, aşa cum este el cunoscut de constănţeni, va rămâne într-o stare deplorabilă. Mai mult: www.replicaonline.ro

„Proiectul propus de PMP nu presupunea nici un efort bugetar din partea Consiliului Județean. Era numai un proiect de demarare a procedurilor de preluare a Palatului Copiilor în subordinea CJ, tocmai pentru a stopa degradarea acestuia, iar, ulterior, după definitivarea acestor procedure, urma să discutăm și despre investiții. Votul consilierilor PNL a fost unul surprinzător. Este cunoscută de către toți constănțenii starea de degradare în care se află Palatul Copiilor” a declarat Claudiu Iorga Palaz. Palatul Copiilor Constanţa contribuie alături de şcoală şi familie la formarea şi afirmarea personalităţii individuale şi creative a copiilor, în spiritul păcii, demnităţii, toleranţei, libertăţii şi solidarităţii prevăzute de Carta Naţiunilor Unite. În cei 54 de ani de existenţă, Palatul Copiilor a reprezentat instituţia în care s-au desfăşurat activităţi instructiv-educative specifice, în afara cursurilor şcolare. Copiii au posibilitatea să aprofundeze cunoştinţele dobândite în şcoală, să le completeze, să îşi dezvolte aptitudinile, potrivit vocaţiei şi opţiunii lor.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108