REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Primarul Clujului, Sorin Apostu, a primit 29 de zile de arest

Primarul Clujului, Sorin Apostu, a primit 29 de zile de arest

Replica API 11 noiembrie 2011 | 00:00 166

Primarul Clujului, Sorin Apostu, şi directorul general al Brantner România, Calin Stoia, au fost arestaţi, joi seara, pentru 29 de zile, prin decizia magistraţilor de la Curtea de Apel Cluj.

Primarul şi-a susţinut nevinovaţia în faţa instanţei. Avocatul lui, Gheorghiţă Mateuţ, a anunţat că depune recurs împotriva acestei măsuri.

Apostu a fost reţinut miercuri de procurorii DNA. Surse judiciare au declarat pentru NewsIn că Sorin Apostu refuzat, miercuri, să facă declaraţii în timpul audierilor de la DNA Cluj.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, este acuzat că ar fi cerut şi primit, în perioada 2009 - 2011, echivalentul în lei a 94.000 de euro pentru a încheia contracte de salubrizare şi asigurare a parcului auto al regiilor subordonate Consiliului Local Cluj. Potrivit procurorilor DNA, pentru a se disimula provenienţa şi scopul banilor obţinuţi din actele de corupţie, între firmele care au primit contractele de la primărie şi cabinetul de avocatură al soţiei primarului au fost încheiate contracte de consultanţă juridică fictive. Astfel, sumele de bani au fost încasate prin cabinetul de avocatură al Monicăi Apostu, învinuită şi ea în acelaşi dosar.

Potrivit unor surse judiciare, primarul ar fi primit mită bani, dar şi excursii în străinătate, în locuri exotice, iar soţia lui ar fi primit haine.

Percheziţiile în acest dosar au început miercuri dimineaţa, la sediul Primăriei Cluj-Napoca, dar şi la casa primarului Sorin Apostu şi apoi la biroul de avocatură al soţiei edilului, Monica Apostu. În jurul orei 15.00, soţia primarului a fost dusă la audieri la DNA Cluj, fiind eliberată în jurul orei 20.00. Primarul Sorin Apostu a fost adus la sediul DNA în jurul orei 16.00, iar în jurul orei 22.30 pe numele său a fost emisă o ordonanţă de retinere pe 24 de ore, sub acuzaţia de luare de mită în formă continuată.

Alături de primar, în acest dosar au fost duse la audieri mai multe persoane, oameni de afaceri: Călin Stoia, reprezentant al Total Trading Company, acţionar al societăţii de salubritate Brantner-Vereş, care are contract cu Primăria Cluj-Napoca pentru salubrizarea unui sector din municipiu, Simion Mureşan, care controlează, alături de fratele său, firma clujeană Electrogrup, specializată în construcţii de infrastructură energetică, de telecomunicaţii şi civilă, şi Mustafa Bekar, reprezentantul SC Kiat Group Construct. Stoia a fost reţinut pentru dare de mită, iar Mureşan şi Mustafa Bekar sunt cercetaţi în libertate.

Sorin Apostu a fost ales primar în Cluj-Napoca la alegerile parţiale organizate în municipiu în data de 15 februarie 2009, după ce fostul edil al municipiului, Emil Boc, a devenit premier. La începutul lunii aprilie 2011, primarul Sorin Apostu a fost ales preşedinte al organizaţiei municipale a PDL, el deţinând şi funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene.

Sursa: newsin.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108