REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Şeful ISC, către primarii constănţeni: Mare atenţie! Vor apărea nişte dosărele, este penal

Şeful ISC, către primarii constănţeni: Mare atenţie! Vor apărea nişte dosărele, este penal

Replica API 24 noiembrie 2015 | 00:00 3587

Harry Michelle Boiagian

Şeful Inspectoratului Judeţean în Construcţii (ISC) Constanţa a băgat frică în primarii din judeţ. În cazul în care demarează lucrări de refacere a unui drum fără autorizaţie de construire riscă să fie traşi la răspundere. „Vedeţi că în cazul drumurilor, alimentări cu apă, canalizări, tot ce înseamnă lucrări de genul acesta pe domeniul public este groasă. Mare atenţie! Dacă vreţi să reparaţi un drum şi faceţi lucrări care necesitau autorizaţie de construire şi nu aţi eliberat autorizaţia de construire, este penal.

La fel şi în cazul unui trotuar sau a unei canalizări. Nu este nici o bucurie şi nici o tristeţe, dar eu vă spun că este o chestiune importantă şi este bine să nu cadă nimeni în greşeală. Dacă aveţi proiecte în derulare şi dumneavoastră consideraţi să modificaţi un trotuar, să adăugaţi o alee pe stânga sau pe dreapta, mulţi proiectanţi consideră că pot rezolva asta printr-o dispoziţie de şantier, cădeţi în mari capcane. Dumneavoastră vă asumaţi dispoziţia, o treceţi în autorizaţia de construire, iar când ajungem la recepţie Inspectoratul de Stat în Construcţie nu va putea închide ochii.

Vor apărea nişte dosărele şi va fi neplăcut pentru toată lumea. La primăriile unde nu aveţi arhitect şef sau nu aveţi posibilitatea să aduceţi specialişti, atunci solicitaţi ajutor Consiliului Judeţean. Acolo sunt specialişti şi vă pot ajuta. Acesta este sfatul meu”, a declarat Harry Michelle Boiagian, inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean în Construcţii Constanţa. Prefectul judeţului Constanţa i-a solicitat şefului ISC să se întâlnească cu primarii şi arhitecţii şefi pentru a dezbate toate problemele.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru un alt constantean sa ne sugi pula si tu si hary un spagar si un pupincurist al lui mazare de aia arata constanta cum arata sa va dam la muie la amandoi
1
0
In Constanta, cartier Compozitori , str.Constantin Bobescu ,nu se poate face canalizarea pe toasta strada ?De ce s-a efectuat canalizare pe cca.1200m si cca 300m nu ? De ce s-a asfaltat partial pe 1000 m si 500m nu?De ce nu se face modificarea cotei stradale pentru anu mai inunda subsolurile blocurilor? ,De ce nu se fac scurgeri pluviale pe strada daca sunt asa mari probleme cu acumularea de ape provenite din ploi si din refulari ale canalizarilor ?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108