REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Trimişi în judecată pentru viol: căsătoriile după legile ţigăneşti, în atenţia magistraţilor

Trimişi în judecată pentru viol: căsătoriile după legile ţigăneşti, în atenţia magistraţilor

Replica API 13 septembrie 2014 | 00:00 157

Trei cazuri într-o lună!

Trei cazuri într-o lună!

Aşa-zisele căsătorii după legile ţigăneşti se lasă, la Constanţa, cu răpiri şi violuri. Numai în vara acestui an trei cazuri au ajuns în atenţia opiniei publice, o minoră fiind luată de pe stradă, din Mamaia, iar alte două au fost constrânse şi la întreţinerea de raporturi sexuale, tocmai pentru ca "mirii" să fie siguri că fetele vor fi ale lor. Însă, cum familiile nu s-au înţeles între ele, cazurile au ajuns în atenţia oamenilor legii, care au declanşat anchete. Pe 11 septembrie, un dosar a fost înregistrat la Judecătoria Constanţa, trimişi în judecată pentru viol fiind: Ionuţ Dobrin, Suraj Dobrin, Cristina Marior şi Nicuşor Apostol.

Nefericita întâmplare are în prim plan o fată de 15 ani, din Constanţa, care a fost sechestrată şi violată după ce a refuzat să se căsătorească cu un adolescent de aceeaşi vârstă. Supărat că a fost refuzat, minorul şi-a convins părinţii şi alte două rude să-l ajute. Indivizii au pus la cale un plan şi l-au pus în aplicare într-o noapte. Minorul, o verişoară de-a lui şi un unchi au răpit-o pe fată de pe stradă, păcălind-o că vor să discute cu ea. "În noaptea de 15 spre 16.08.2014, Suraj Dobrin, Cristina Marior, Nicuşor Nicuşor şi Zîna Dănilă au constrâns-o pe S.R.C., de 15 ani, să întreţină un raport sexual normal cu minorul D. I., iar ulterior, după consumarea raportului sexual, au lipsit-o de libertate în mod ilegal, împiedicând-o prin ameninţări şi acte de violenţă să părăsească imobilul unde a fost comisă fapta, situat pe strada Industrială. La date de 16 şi 17 august, inculpaţii au fost reţinuţi, s-a pus în mişcare acţiunea penală faţă de ei şi apoi au fost prezentaţi Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă, iar inculpaţii Dobrin Suraj şi Cristina Marior au fost arestaţi preventiv pe o perioadă de 30 de zile", au spus anchetatorii. Pe 11 septembrie, aceştia au fost trimişi în judecată pentru viol. Din păcate, aceasta nu este singura întâmplare de acest gen.

O altă tânără, de 16 ani, a trecut prin clipe de coşmar în cursul zilei de miercuri, 30 iulie. De ceva vreme, un tânăr vroia s-o ia de soţie, aşa cum e tradiţia la persoanele de etnie romă, însă fata şi familia ei s-au opus. Numai că tânărul nu a renunţat aşa uşor şi a pus la cale un plan înfiorător, intrând peste fată în casă, luând-o cu forţa şi apoi violând-o, pentru a se asigura că fata îi devine mireasă. Ulterior, în aceeaşi zi, la ora 9.20, lucrătorii Secţiei 3 Poliţie au fost sesizaţi prin 112 de către un bărbat din Constanţa, Enghin M., cu privire la faptul că în cursul aceleiaşi zile, în jurul orelor 9.00, fiica sa minoră în vârstă de 16 ani, Ipec M., a fost luată împotriva voinţei sale de la domiciliu şi dusă într-o locaţie necunoscută, de către un individ, Laurenţiu-Maxim O., din Constanţa, care locuieşte pe bulevardul I.C. Brătianu, şi alte rude ale acestuia. Primii poliţişti deplasaţi la faţa locului au stabilit că sesizarea se coroborează cu declaraţiile vecinilor, motiv pentru care au procedat la efectuarea de verificări la domiciliul autorului, fără a găsi pe cineva acolo. Totodată, oamenii legii au stabilit că cele două familii, Olteanu şi Memet, sunt vecine, iar între cei doi minori, Laurenţiu Maxim şi Ipec, a existat o relaţie de prietenie, părinţii băiatului discutând cu părinţii fetei, solicitându-le acordul să se căsătorească, cei din urmă nefiind de acord. Un alt caz s-a petrecut şi în noaptea de 28 spre 29 iulie, când patru indivizi, Aşkîn Memet, Erdal Memet, Sibel Uluitu şi Sezer Omer, au răpit o fată de 17 ani, de pe străzile din Mamaia, tot în vederea căsătoriei.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108