REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

UNTRR solicită autorităților un cadru pentru examinarea în engleză a conducătorilor auto profesioniști din afara UE

UNTRR solicită autorităților un cadru pentru examinarea în engleză a conducătorilor auto profesioniști din afara UE

Replica API 2 decembrie 2016 | 00:00 282

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită autorităților române asigurarea cadrului necesar examinării în limba engleză a conducătorilor auto profesioniști străini din afara UE, condiție necesară pentru angajarea legală a acestora în România, se arată într-un comunicat potrivit AGERPRES.

„Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România — UNTRR a solicitat Guvernului român să asigure cadrul necesar examinării conducătorilor auto profesioniști în limba engleză și franceză, condiție necesară pentru angajarea acestora în contextul actualei crize de șoferi profesioniști cu care se confruntă piața transporturilor rutiere din România și din UE. Deși legislația europeană prevede posibilitatea angajării de conducători auto străini din afara UE în Statele Membre UE, cu toate acestea în România nu există posibilitatea susținerii examinării conducătorilor auto profesioniști în limbile engleză sau franceză pentru obținerea atestării profesionale obligatorii conform legislației naționale și europene, chiar dacă proba teoretică pentru obținerea permisului de conducere în România poate fi susținută într-o limbă străină“, se arată în document.

Conform Uniunii, un conducător auto străin din afara UE poate fi angajat legal în România de un operator român de transport rutier de mărfuri care deține o licență comunitară pe baza Atestatului de conducător auto prevăzut de Regulamentul european nr. 1072/2009 privind accesul la piața transportului rutier internațional de mărfuri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108