REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Vizionar sau parvenit? Ascensiune politică senzaţională a fostului şef IPJ Constanţa, Dumitru Catană - video

Vizionar sau parvenit? Ascensiune politică senzaţională a fostului şef IPJ Constanţa, Dumitru Catană - video

Replica API 4 iunie 2012 | 00:00 1758

Candidat la CJ Ilfov: "Am ales PPDD pentru că mi-au oferit cea mai mare funcţie, voi candida şi la parlamentare"

Candidat la CJ Ilfov: "Am ales PPDD pentru că mi-au oferit cea mai mare funcţie, voi candida şi la parlamentare"

Chiar dacă poliţiştii şi militarii ieşiţi la pensie îşi găsesc imediat câte un loc călduţ în orice partid politic, în slujba căruia îşi pun experienţa organizatorică, "armata" proprie de oameni şi, mai ales, anumite dosare, evoluţia anumitor cadre este de-a dreptul incredibilă. Ca de obicei, Constanţa are ceva aparte de oferit în astfel de situaţii, dacă e să ne luăm numai după ultimii doi şefi ai poliţiei judeţene. Se ştie deja că fostul şef al IPJ Constanţa, comisarul şef Aurelian Zaheu, este membru fondator şi vicepreşedinte al UNPR la malul mării, statut dobândit imediat după ce a părăsit conducerea poliţiei judeţene. De altfel, formaţiunea condusă de Gabriel Oprea s-a dovedit de-a dreptul irezistibilă pentru foarte multe cadre în rezervă din poliţie, armată şi servicii secrete. Constanţa oferă însă şi o excepţie: alt fost şef al IPJ, comisarul şef Dumitru Catană, este, de nici 2 luni de zile, preşedintele organizaţiei judeţene Ilfov a Partidului Poporului Dan Diaconescu şi candidat al partidului pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Ilfov. Catană şi-a descoperit, practic, peste noapte, vocaţia pepededistă, la un an de la lăsarea la vatră. Mai mult, fostul şef al IPJ Constanţa se află pe cai mari la Ilfov, Catană declarând, în exclusivitate pentru "Replica", faptul că se consideră printre favoriţi la alegerile de pe 10 iunie.

Dumitru Catană, în vârstă de 56 de ani, fost marinar, fost şef la Doi şi-un Sfert, fost şef IPJ Constanţa, ne-a mărturisit că a fost curtat de mai multe partide, dar a ales PPDD pentru că i s-a oferit cea mai mare funcţie, dar şi candidatura la şefia CJ Ilfov. "Am ales PPDD pentru că e partidul oamenilor care nu au făcut politică, iar candidatura mea la preşedinţia CJ Ilfov e o provocare, vom vedea ce iese. Am fost solicitat de către ei, am stat şi am analizat oferta cu familia şi am acceptat. Au mai fost oferte şi de alte partide, dar am optat pentru PPDD pentru că mi s-a oferit şi funcţia de preşedinte pe judeţul Ilfov, dar şi oportunitatea de a candida la consiliul judeţean. La vârsta mea, vă daţi seama cum ar fi fost s-o iau de la zero, în alte partide...", a declarat, pentru "Replica", fostul şef al IPJ Constanţa, actual lider şi candidat PPDD Ilfov. După care, fostul şef al spionilor din MAI a dovedit că a prins din zbor politica, comentându-şi şansele pentru şefia CJ Ilfov: "În sondajele făcute de alţii, PPDD are 23% în Ilfov. Nu ştiu cât am eu, dar, la 23%, se poate spune că sunt printre favoriţi". Catană dezvăluie apoi şi cum lucrează USL pentru optimizarea şanselor sale: "În Ilfov, cei de la USL merg împreună în doar 7 localităţi, în rest sunt separaţi, iar asta o să disipeze şi mai mult voturile, în favoarea noastră. Oricum ar fi, sunt şanse foarte mari să fiu vicepreşedinte al CJ Ilfov. Chiar dacă pierd alegerile, voi avea suficienţi consilieri judeţeni pentru a obţine această funcţie". Şi fostul şef al IPJ Constanţa vrea chiar şi mai mult de atât: "La toamnă, voi candida pentru Parlament, dacă mi se va oferi un colegiu în care să am şanse". Acelaşi Catană ne oferă însă şi măsura crezului său doctrinar: "Dacă o să fie bine, rămân în politică. Dacă pornesc însă la drum cu un eşec, mă apuc de altceva".

Fost şef peste poliţişti şi spioni, către Dan Diaconescu: "Dacă aveţi şi alte propuneri, suntem dispuşi la orice"

Până să ajungem la premiera absolută de a vedea un fost şef al Poliţiei Constanţa în Parlamentul României, sunt foarte lămuritoare şi imaginile de pe site-ul oficial al formaţiunii conduse de Dan Diaconescu, în care apare şi fostul comisar şef Dumitru Catană. Astfel, în timpul vizitei electorale a lui DD în judeţul Ilfov, de pe 14 aprilie a.c., maestru de ceremonii, pe durata celor aproape 3 ore de băi de mulţime şi discursuri ale liderului PPDD, a fost chiar Dumitru Catană, în calitatea sa de preşedinte al filialei judeţene. Zâmbăreţ tot, tuns şmechereşte şi cu ochelarii de soare pe creştet, Catană îl întâmpină de-a dreptul emoţionat pe "domnul preşedinte", strângându-i voios mâna şi urându-i "bun venit în cel mai important judeţ al ţării". "Eu sunt doar de 5 zile preşedinte în funcţie, dar bănuiesc că, încet-încet, o să intrăm...nici nu se pune problema, domnule preşedinte", a fost răspunsul oferit de fostul şef de poliţişti şi spioni, la o nelămurire a lui DD. Dumitru Catană îl plimbă apoi pe şeful său prin sediul nou amenajat din Voluntari, arătându-i inclusiv fişetele ticsite cu dosare, motiv de comentarii cu apropouri din partea însoţitorilor lui DD (asta referitor la zestrea de dosare cu care poate să vină un fost cadru într-un partid, după cum spuneam la început). "Dacă aveţi şi alte propuneri, suntem dispuşi la orice", îi mai spune fostul şef al IPJ Constanţa lui Dan Diaconescu. Ce se va alege de cariera politică a lui Dumitru Catană vom vedea peste fix o săptămână.

PPDD-ul lui Catană, înţelegere secretă cu UNPR-ul lui Pandele

Nu puteam omite, legat tot de ascensiunea uluitoare a fostului şef din Doi şi-un Sfert, câteva comentarii postate pe net sub semnătura Mărioarei Stoica, fostă lideră a PPDD Ilfov, care se consideră marginalizată de personaje precum Catană, devenite peste noapte figuri politice exponenţiale, de-a dreptul mesianice pentru patrie şi popor. Cea care se consideră detronată de Catană spune însă şi un lucru cu adevărat interesant, pe lângă frustrarea sa personală. Aflăm, astfel, că Dumitru Catană ar fi stabilit sediul PPDD Ilfov într-o clădire a primarului UNPR din Voluntari, celebrul Florentin Pandele. Mai mult, ar fi vorba despre o înţelegere tacită între Catană şi soţul şi mai celebrei prezentatoare anteniste Gabriela Vrânceanu Firea, pe lista de candidaţi ai PPDD-ului condus de fostul şef al IPJ Constanţa aflându-se mai mulţi membri UNPR.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108