REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

10 beneficii ale legumelor congelate în timpul verii

10 beneficii ale legumelor congelate în timpul verii

Replica API 24 iunie 2022 | 00:00 898

Cu până la 90% apă, legumele congelate sunt un aliment hidratant, sățios și foarte hrănitor, mai ales vara. Complementul antioxidant perfect pentru sportivi.

Gătitul este uneori o corvoadă. Ai nevoie de timp, de planificare, de cumpărături, de alegerea meniului, de a nu repeta același fel de mâncare în prea scurt timp și, de asemenea, vrei să mănânci sănătos. Este o provocare în multe momente, dar tendințele pieței ne ajută din ce în ce mai mult. Având în vedere că suntem în plină vară și trebuie să ne hidratăm mai mult, ceea ce înseamnă nu doar să bem mai multă apă, ci și să consumăm mai multe alimente hidratante, astăzi ne uităm la legumele congelate, o soluție foarte simplă, ușoară, sustenabilă, care ne va ajuta în viața de zi cu zi nu doar să nu pierdem timpul, ci și să ne completăm dieta. Și cu atât mai mult dacă suntem sportivi.

Cunoaștem teoria pe dinafară, știm din diverse studii și sfaturi ale nutriționiștilor care este mâncarea sănătoasă, dar există impedimente care ne împiedică să ajungem la acea dietă bună pentru fiecare dintre noi. Printre principalele obstacole, lipsa de timp iese întotdeauna în evidență. Stresul este pe al doilea loc.

Să ajungi acasă pe căldura asta și să te gândești ce să gătești care să fie sănătos, pentru întreaga familie, care să ofere minerale, vitamine și să nu îngrașe... este uneori o provocare. Ce ne poate ajuta să mâncăm mai bine? Astăzi dorim să evidențiem proprietățile și caracteristicile legumelor congelate, precum și rolul pe care îl joacă acestea. Ani de zile au fost rățușca cea urâtă a nutriției. Acum sunt o lebădă și sunt cheia dietei noastre, ne spun nutriționiștii.

Mituri despre legumele congelate

- Legumele congelate nu sunt atât de sănătoase. Aceasta este o minciună. Acestea sunt culese în momentul de maximă maturitate, iar în mai puțin de 24 de ore sunt pregătite, spălate și toate proprietățile lor sunt păstrate. De fapt, o legumă care a stat în frigider timp de 7 zile poate avea proprietăți mai puține decât legumele congelate proaspete.

- Legumele congelate conțin aditivi. Nicidecum, toate sunt lipsite de aditivi și sunt congelate prin metoda tradițională la rece.

- Gătitul lor necesită timp. Nicidecum, sunt o resursă ușoară și practică, sunt mereu disponibile și cele mai mici pot fi gătite instantaneu.

- O cantitate mare este irosită. Dimpotrivă, sosesc curate, tăiate, iei doar ce-ți trebuie și păstrezi restul.

Idei fructe de pădure congelate

- Nu sunt la fel de bune ca cele proaspete. Poate că tehnica de gătit este cea care trebuie să fie îmbunătățită. Gătitul la abur, de exemplu, ia 5 minute. Le sotezi cu ulei de măsline, cu sos de soia, totul este foarte rapid. Dar trebuie să știi cum să le folosești.

- Aceleași rezultate le obținem și dacă le congelăm chiar noi acasă pe cele proaspete. Mare greșeală. Legumele congelate din comerț se congelează foarte rapid, evitând astfel pierderea tuturor substanțelor nutritive. Acasă, congelarea este foarte lentă, în plus, acele "cristale de gheață" pot provoca descompunerea țesuturilor din alimente, alterând structura finală.

- Legumele congelate nu sunt proaspete. Un mit. Legumele sunt culese, transportate la fabrică și congelate în mai puțin de 24 de ore. Practic, ajung de pe câmp direct pe masa dumneavoastră. Mai bine conservate.

- Se adaugă coloranți. Oamenii spun asta din cauza culorii intense pe care o au. Nu, este din cauza spălării și a congelării, care păstrează totul perfect în cea mai bună stare.

Legume congelate pentru vară: da, întotdeauna

Legumele sunt între 80 și 90% apă, aliați perfecți pentru a ne hidrata mai bine, nu doar prin consumul de apă. Când ne gândim la salate, ne gândim întotdeauna la salată și frunze verzi, dar există viață dincolo de acestea, broccoli, fasole... o modalitate de a pierde în greutate și de a fi mai sătui într-un mod foarte simplu, ne mai învață nutriționiștii.

Beneficiile legumelor congelate

Legumele congelate - previn diabetul.

- Acestea au aceleași proprietăți nutritive ca și legumele proaspete.

- Ele îmbunătățesc tranzitul intestinal.

- Acestea ajută la pierderea în greutate.

- Sunt mai sigure din punct de vedere al siguranței alimentare, mai ales acum, după ce am trecut printr-o pandemie, când știm cât de temeinic trebuie să spălăm mâncarea.

- Acestea contribuie la durabilitate, în zona de colectare, cu o amprentă de carbon mai mică....

- Acestea îmbunătățesc economia, nu numai în termeni de bani, ci și în termeni de timp. Iar cheia este să nu pierdem timpul.

- Acestea sunt întotdeauna disponibile și sunt foarte convenabile pentru a fi preparate. Nu există doar broccoli congelat, aveți chiar și usturoi curățat și tocat, legume sotate, ceapă tocată... Totul, pentru a mânca sănătos fără a pierde timp sau idei.

- Acestea durează mai mult. Se iau cantități mici, se gătesc și gata.

Pentru sportivi, acestea sunt, de asemenea, o opțiune perfectă pentru a-și completa dieta, este mai mult decât recomandat, nu o opțiune. Mereu am crezut că dieta sportivilor se bazează pe supa de pui, pe orez, dar un sportiv are nevoie de multe substanțe antioxidante, care provoacă îmbătrânirea celulară. Legumele congelate sunt mai mult decât recomandate pentru sportivi. Simplul gând de a munci, de a te antrena și apoi de a ajunge să gătești, faptul de a avea resursa tăiată și curățată, este un super avantaj.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108