REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

100.000 de ţigarete de contrabandă, ascunse în tomberoanele de gunoi de la bordul navei Antares

100.000 de ţigarete de contrabandă, ascunse în tomberoanele de gunoi de la bordul navei Antares

Replica API 21 iulie 2017 | 00:00 281

Polițiștii de frontieră au făcut descinderi miercuri, 19 iulie a.c., pe nava Antares, unde au fost descoperite zeci de mii de pachete de ţigări. Este vorba de o navă mică, de tip remorcher. Descinderile au avut loc în urma unor informaţii. Mai precis, poliţiştii de la Garda de Coastă au oprit în Portul Constanţa Sud Agigea, pentru control, un autoturism. La verificări, au fost găsite în acesta 34 de mii de pachete de ţigări. Proprietarul maşinii a declarat că a achiziţionat ţigările de la nava Anatres GSP, aşa că oamenii legii au descins la bordul remorcherului, unde au mai găsit alte 60 de mii de pachete de ţigări, despre care comandantul navei sub pavilion Norvegia a declarat că le-a achiziţionat împreună cu echipajul din Turcia, pentru consum propriu.

Cantitatea depăşeşte însă norma admisă pentru consum propriu la bordul unei nave, iar conform unor surse judiciare, comandantul navei ar fi spus că nu şi-a mai primit salariul din luna august anul trecut, iar din acest motiv a recurs la contrabandă.

Iată ce spun oamenii legii:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului Poliţiei de Frontieră Constanţa Sud, împreună cu lucrătorii din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud, au desfăşurat, în baza unei informaţii, o acţiune comună în urma căreia au confiscat aproximativ 100.000 ţigarete netimbrate. Ţigările au fost descoperite într-un autovehicul şi la bordul unei nave sub pavilion Norvegia, ascunse în tomberoane de gunoi.

În data de 19.07.2017, în jurul orei 08.30, un lucrător al poliţiei de frontieră din cadrul P.P.F. Constanţa Sud, acţionând în baza unei informaţii, a oprit pentru control, la Poarta de acces nr. 10 a Portului Constanţa Sud Agigea, un autovehicul condus de cetăţeanul român R.S., în vârstă de 42 de ani, domiciliat pe raza judeţului Constanţa.

În urma controlului efectuat în interiorul autovehiculului au fost descoperite 34.800 ţigarete, marca Assos Red, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente justificative, acesta declarând că provin de pe o navă sub pavilion Norvegia, acostată în Portul Constanţa Sud Agigea.

Imediat, o echipă formată din polițiști de frontieră din cadrul P.P.F. Constanţa Sud și lucrători vamali s-a deplasat la bordul navei menţionate unde au efectuat un supracontrol. Astfel, au fost descoperite, în cabinele echipajului şi în containere cu gunoi menajer, 60.000 de ţigarete, marca Assos Red și Fast.

Comandantul si echipajul navei au declarat că întreaga cantitate de ţigări a fost achiziţionată din Gibraltar, pentru consum propriu.

În urma inventarierii, a rezultat cantitatea totală de 94.800 de țigarete, în valoare de 75.840 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării, iar autovehiculul a fost indisponibilizat la sediul Gărzii de Coastă până la finalizarea cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă și tăinuire.

Cercetările continuă sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se face tranzactii de peste 1000 de litri motorina pe ora...seful tranzactiei Calin Relu zis maharul ecluzei.
1
0
FUCK GSP and FUCK Antares
0
0
Cand se vinde masina la licitatie? Ce kilometraj are?
2
2
Tigaretele erau disimulate in pubelele de gunoi pt a fi ridicate de lucratorii Consal si scoase afara din port, spre a fi vandute pe piata neagra. Provenienta marfii poate fi stabilita dupa codul de bare al baxurilor. E simplu daca se vrea!
2
1
De ce nu scrieti de Comanescu ca nu si-a platit angajatii de peste 8 luni.Sa intre autoritatile in control peste el.Un jeg.
10
1
Confiscati si mandretea de Antares ca sa refacem flota.
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108