REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

135 de procurori de la DNA nu susţin propunerea de revocare din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi

135 de procurori de la DNA nu susţin propunerea de revocare din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi

Replica API 23 februarie 2018 | 13:12 242

Un număr de 135 de procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie au decis să iniţieze şi să transmită Consiliului Superior al Magistraturii o cerere de apărare a reputaţiei profesionale şi a independenţei, ca urmare a afirmaţiilor făcute în spaţiul public de persoane ce deţin funcţii publice sau politice prin care ar fi acreditat ideea că procurorii anticorupţie administrează probe cu încălcarea legii.

Totodată, ei îşi exprimă dezacordul cu privire la demersul ministrului Justiţiei de a propune revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi.

Cererea a fost semnată de 135 de procurori dintr-un total de 183, iniţiatorii demersului explicând că parte dintre anchetatori se află la instanţele de judecată sau în concedii de odihnă/medicale şi nu au putut să-şi exprime opinia până la acest moment.

"Noi, procurorii din DNA, am decis să iniţiem o cerere de apărare a reputaţiei profesionale şi a independenţei procurorilor din cadrul DNA, în temeiul disp. art. 30 alin. 2 din Legea nr. 317/2004, pe care să o adresăm Consiliului Superior al Magistraturii, având în vedere evenimentele din ultimele zile când, în spaţiul public (televiziuni, ziare, internet, etc.), persoane ce deţin funcţii publice sau politice, pornind de la susţineri neprobate formulate de un inculpat trimis în judecată şi condamnat în primă instanţă pentru fapte corupţie, au făcut afirmaţii cu caracter de generalizare, prin care au acreditat ideea că procurorii din cadrul DNA administrează probe cu încălcarea legii", se arată într-un comunicat al DNA citat de AGERPRES.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Intre politicienii care apara colegii cu probleme si procurorii care fac acelasi lucru? "Zid in jurul problematicului", parca asta era exprimarea noii limbi de lemn... lol
3
0
Bravo Gile ! Este si titlul articolului ! Pai nu sustine ptr ca e 135 de procurori ! Daca erau altceva ... poate ca sustineau !
2
1
sunteti corupti de sistemul JAPCA sl dne Kovesi ?.Cam putini ...ma gandeam ca toti sunteti la fel de corupti ca si ea.Desfiintati-va singuri panaramelor !.
7
1
sa stii d-le cetatean ca exista si patroni pe care nu-i leaga DNA;de ce?pt.ca respecta oamenii regulile.Nu mai lua apararea celor escroci care predomina din pacate peisajul autohton.Becali ti se pare vreun om imbogatit prin metode oneste?Anomalia ca tu sa ajungi dintr-un analfabet miliardar in euro in 10 ani prin escrocherii normal ca scoate din sarite romanii de rand care muncesc din zori pana seara.Sustin DNA din perspectiva omului cinstit.
3
5
183_135 peste 50 Votac pzd
1
4
Angajati oameni!!
3
1
cand o sa vad in instanta cetatean american trimis de dna in cazul microsoft si bechtel inseamna ca codruta este serioasa ,dar atat cat profita de naivitatea cetateanului modest sarac roman ,care se bucura ca-i legati pe patronii romani ,sa moara si capra vecinului ,sau este o vorba la romani cum naiba sa ajuns ca doar era un sarac ,si acum face figuri mai bine un austriac sa ne fure padurile decat un makedon ca becali ,asta este rautate nemteasca mai bine sa-i ucida neamtu-l prin vaccinuri ca asta se doreste ,codrta sa mai dat si de gol cum se poate falsifica probele la telefon prin soft
11
2
nu sustine...e mai multi de 50 nu?
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108