REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

30.000 de porţii de fasole și cârnaţi, oferite gratuit de 1 Decembrie: Primarul Constanței s-a întâlnit cu localnicii din zona CET

30.000 de porţii de fasole și cârnaţi, oferite gratuit de 1 Decembrie: Primarul Constanței s-a întâlnit cu localnicii din zona CET

Replica API 1 decembrie 2014 | 16:37 162

Primarul Constanței, Radu Mazăre, s-a întâlnit luni, 1 Decembrie, cu localnicii din zona CET. Constănțenii sunt așteptați la o porție de fasole și cârnați în mai multe puncte din municipiu.

Dis de dimineaţă, în parcul din Poarta 6, ceaunele cu fasole ţâşneau la foc continuu. Angajaţii firmei desemnată câştigătoare de primărie, în urma licitaţiei, pentru a asigura buna hrană constănţenilor, SC Arimex Comexim 2000 SRL, îndură cu stoicism frigul de afară şi asigură că preparatele vor fi suficiente. Nici mai mult nici mai muţin de 30.000 de porţii de fasole cu cârnaţi vor asigura buna dispoziţie de Ziua Naţională a României.

Pentru Ziua Naţională s-au cumpărat 7,5 tone de fasole, 3 tone de cârnaţi, 4,5 tone de vin roşu, 30.000 de baghete şi 4 tone de castraveţi muraţi.

„Până acum n-am organizat aşa ceva. Mi-am dat seama că am făcut un lucru bun”, a spus Mazăre, însă nu înainte de a face o baie de mulţime. „Îmi place să stau între oameni, oriunde, în România sau unde călătoresc”, precizat Mazăre. Pensionarii, în special doamnele, s-au îngrămădit să-l îmbrăţişeze pe edil şi să-l sărute, în timp ce alţii, mai nevoiaşi, se destăinuiau primarului cu probleme cu care se confruntă. Înainte de a fi invitat la o porţie de fasole cu cârnaţi, Radu Mazăre a ţinut să le ureze tuturor toate cele bune. „Le urez tuturor să fie mai buni unii cu ceilalţi. Nu contează ce suntem, turci, machedoni, ţigani. Nu contează conflictele, politice sau de orice altă natură. Dacă nu ne iubim şi n-avem grijă unul de altul, n-are cine să aibă”, a transmis alesul local, după care şi-a luat porţia de mâncare şi s-a aşezat la masă. Nu ţine post, aşa că a putut servi cârnaţi, în schimb, a renunţat la pâine.

Primarul Radu Mazăre a anunțat săptămâna trecută că de 1 Decembrie municipalitatea va oferi constănțenilor peste 30.000 de porții de fasole și cârnați, în cinci zone din oraș, unde vor avea loc și concerte cu lăutari. El a declarat, într-o conferință de presă susținută la Primărie, că, pe lângă fasole și cârnați, constănțenii vor mai primi câte o chiflă, castraveți murați și un pahar de vin sau de suc. “Vom avea peste 30.000 de porții, de cârnați și fasole. Pentru fasole a fost organizată licitație, câștigată de cei care fac mâncarea pentru spital. Fasolea este făcută separat de cârnați pentru că unii mai țin și post. Se mai dă și o porție de castraveți murați, chiflă, un pahar de vin sau suc, la alegere. Și va fi și un program artistic, cu lăutari”, a afirmat Radu Mazăre. Primarul a menționat că mâncarea va fi împărțită în cinci zone din municipiul Constanța, și anume Poarta 6, CET, Tomis 2, Parcul Tăbăcărie și în cartierul social Henri Coandă și că el va merge într-unul din aceste locuri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108