REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

7 remedii naturale contra paraziților intestinali

7 remedii naturale contra paraziților intestinali

Replica API 16 iunie 2020 | 00:00 984

În unele cazuri, ouăle de viermi se pot dezvoltă, înainte de a ajunge în intestin, cauzând simptome la nivelul stomacului, greață, vărsături, arsuri la stomac sau senzație de mișcare în stomac, scrie doc.ro.

În unele cazuri, ouăle de viermi se pot dezvoltă, înainte de a ajunge în intestin, cauzând simptome la nivelul stomacului, greață, vărsături, arsuri la stomac sau senzație de mișcare în stomac. Pentru a confirmă diagnosticul, se fac coprocultura și analize de sânge.

Simptomele care trădează infestarea cu paraziții intestinali, generată de ingestia de ouă a acestor microorganisme, prezente în pământ, carne crudă, alimente infestate sau suprafețe murdare, sunt:

1. Dureri abdominale constante

2. Balonarea și gaze în exces

3. Perioade de diaree, intercalate cu constipație

4. Prurit anal

5. Pierderea în greutate fără un motiv aparent

6. Stare de oboseală frecvența, fără un motiv aparent

7. Scăderea apetitului

Simptomele prezenței paraziților intestinali la copil:

1. Vărsături, diaree și crampe;

2. Lipsa chefului de joacă, apatie;

3. Distensie abdominală, care nu dispare după masaj;

4. Prurit anal, mai ales pe timp de noapte, care întrerupe și tulbură somnul;

5. Prezența viermilor în scutec, anus sau scaun;

6. Piele palidă sau virând ușor înspre galben;

7. Încetinirea creșterii

8. Prurit paraombilical

Parazitozele intestinale apar cel mai des în copilărie, la copiii de 6 peste luni, mai ales dacă au contact cu solul și murdăria. Așadar dictonul "lasă copii să mănânce de pe jos, că-și dezvoltă imunitatea" se poate dovedi o credință prost înțeleasă, care poate pune sănătatea copilului în pericol, paraziții fiind ușor de contractat în acest fel. Pentru a observă prezența infestării la copii, părinții pot folosi o bucată de bandă adezivă colorată sau o bandă din celofan, care se pune la nivelul anusului copilului, mai ales pe timp de noapte.

Pentru a preveni parazitozele, mâinile trebuie spălate frecvent, unghiile tăiate, carnea trebuie fiartă înainte de consum, mâinile și vasele spălate după manipularea ei crudă, iar legumele, salată verde și orice alte frunze, precum și fructele, spălate bine, în jet de apă, înainte de a le mânca.

Tratamentul pentru viermi intestinali

Cele mai eficiente tratamente pentru viermi sunt reprezentate de antihelmintici, cum ar fi de exemplu, albendazolul (Zentel), însă există diferite tipuri de viermi, giardia sau oxiuri, care trebuie tratate cu alte medicamente, cum ar fi mebendazolul (Vermox).

Dacă parazitoză este neglijată, viermii se pot înmulți exagerat și infestează organe importante, precum inima ori creierul, punând în pericol viață. Efectuați o coprocultura în fiecare an și luați periodic remedii naturale pentru profilaxia infestării.

Remediile naturale

Acestea se utilizează complementar terapiei instituite de medic, dar ajută și la o bună profilaxie a infestării. Unele persoane preferă că să își administreze anual, preventiv, o doză de albendazol, însă toxicitatea acestui medicament la nivel hepatic este destul de mare, pe când remediile naturale sunt mult mai sănătoase, ușor de suportat de către organism și prezintă avantajul că pot fi administrate și zi de zi în acest scop, făcând parte integrantă dintr-un meniu sănătos, cum ar fi usturoiul, mentă, semințele de dovleac, ușor de folosit în salate ori cimbrul, că mirodenii pentru friptură.

De altfel, multe dintre aceste remedii sunt cunoscute de pe vremea bunicii. Sunt recomandate în special persoanelor care intră în contact cu animalele, copiilor, persoanelor în vârstă și adulților care mănâncă des în oraș.

Iată câteva remedii eficiente cu acțiune antiparazitară din care puteți alege, în funcție de gust câteva pentru a le alterna sau combină pentru mai multă eficientă:

Cimbrul

Fie că se folosește sub formă unei infuzii în apă clocotită sau sub formă uleiului volatil, de la farmacie, cimbrul are proprietăți vermifuge.

Pentru prepararea ceaiului se folosește o lingură de cimbru uscat într-un ceainic mare de 300 ml apă clocotită pentru adulți și doar o linguriță pentru copii. Ceaiul se acoperă, se lasă 10 minute și se bea în timpul mesei, zilnic, timp de două săptămâni.

Uleiul volatil se poate consumă mai ușor dacă este amestecat cu uleiul de măsline- cinci picături de ulei de cimbru la o lingură de ulei de măsline și se administrează zilnic o luna, dimineață și seară, înainte de masă, în cazul adulților. Pentru copii se preferă ceaiul diluat.

Lapte cu mentă

Mentă este o plantă medicinală cu acțiune vermifuga naturală, care ucide și elimina paraziții.

Aveți nevoie de 4 tulpini și 10 frunze verzi de mentă, 100 ml de lapte, parțial degresat și 1 lingură de miere.

Se pun laptele și mentă într-un ibric și se fierb. Se lasă să se răcească și apoi se adaugă mierea. Se consumă cu o ora înainte de micul dejun, iar procesul trebuie repetat la 7 zile, cele 2 doze fiind eficiente în majoritatea cazurilor.

Ceaiul de frunze de hrean

Un alt remediu bun pentru viermi este ceaiul de hrean.

Aveți nevoie de 1 litru de apă și 4 linguri de frunze uscate de hrean.

Se fierbe apă și se adaugă cele 4 linguri de frunze de hrean uscate, se lasă timp de 5 minute, se strecoară și se iau 2 la 3 căni pe zi

Ulei de măsline cu usturoi

Usturoiul este cunoscut pentru efectul de eliminare a viermilor intestinali și poate fi consumate crud, sau zilnic, sub formă de ulei aromat, pentru că efectul vermifug se păstrează și în acest ulei.

Aveți nevoie de 500 ml ulei de măsline și 3 căței de usturoi, decojiți.

Într-o sticlă cu dop de 700 ml se pun cățeii de usturoi decojiți și ușor zdrobiți cu un ciocan de bucătărie de lemn, apoi se adaugă uleiul și o ramură de rozmarin. Se închide ermetic cu dopul sticlei și se păstrează într-un loc uscat, fără umiditate, timp de cel puțin 10 zile. Utilizați acest ulei pentru gătit, dar cel mai bine crud, în salate, în care adăugați zilnic și semințe crude de dovleac, peste peștele gătit la aburi sau cuptor, carne, piureuri sau supe.

Semințele de dovleac și uleiul de dovleac

Se folosesc 40- 50 de semințe de dovleac, crude care sunt pisate într-un mojar și pot fi amestecate în lapte sau miere, rezultând o pastă. Se recomandă câte o lingură, dimineață, înainte de micul dejun, timp de două-trei săptămâni minimum.

Pe parcursul zilei se va folosi uleiul de dovleac, în salate, supe sau peste o felie de pâine prăjită, unsă eventual cu puțin unt.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108