REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

A dat FOC APARTAMENTULUI pentru a se răzbuna pe PREOTUL căruia i-l vânduse

A dat FOC APARTAMENTULUI pentru a se răzbuna pe PREOTUL căruia i-l vânduse

Replica API 27 noiembrie 2020 | 12:06 23475

Tănase Ombaș, din Medgidia, este un vârstnic de 69 de ani care și-a dat foc la apartament pentru a se răzbuna pe preotul Iulian Ropotan, căruia îi vânduse anterior apartamentul, încheind un contract de vânzare-cumpărare cu drept de habitație viageră, cu titlu gratuit și clauză de întreținere. Potrivit declarațiilor lui Tănase Ombaș, aceasta a incendiat apartamentul pentru că preotul nu a respectat contractul semnat și nu s-a ocupat de întreținerea lui.

Ce a declarat incendiatorul

Cu ocazia audierii, Tănase Ombaș a declarat că a donat apartamentul preotului Iulian Ropotan, singura condiție fiind ca aceasta să aibă grija de el și de soția lui, urmând ca după decesul acestora apartamentul să îi rămână preotului. Cu toate acestea, vârstnicul reclamă că preotul nu și-a respectat îndatoririle din această cauză el incendiind apartamentul. În ziua incendiului, i-a fost tăiată și alimentarea cu apă, lucrul acesta făcându-l să stropească apartamentul cu un litru de diluant și apoi să dea foc cu un chibrit.

Ce a spus preotul

Preotul Iulian Ropotan a declarat că, în cursul anului 2010, în contul unei sumei de bani pe care a împrumutat-o lui Tănase Ombaș, a încheiat un contract de vânzare cumpărare cu drept de habitație viageră, cu titlu gratuit și clauză de întreținere. Ulterior, din cauză că vârstnicul a început să îi ceară sume mari de bani, a rupt orice legătură cu acesta, primind amenințări de la acesta că va incendia apartamentul.

Ce a spus instanța

Instanța a constatat că inculpatul recunoaște săvârșirea infracțiunii ce a fost reținută în sarcina sa, precizând că motivul pentru care a săvârșit fapta penală îl reprezintă faptul că se află într-o stare conflcituală cu preotul Iulian Ropotan, cu care are încheiat din anul 2010 un contract de vânzare cumpărare privind apartamentul incendiat cu drept de habitație viageră, cu titlu gratuit și clauză de întreținere, în sensul că acesta consideră că persoana vătămată nu și –a respectat obligațiile ce îi reveneau, iar pentru acest fapt a dorit să se răzbune prin incendierea apartamentului ce urma să revină persoanei vătămate în cauză.

Instanța a decis condamnarea lui Tănase Ombaș la 1 an și șase luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In 2010 imbecilul avea 59 de ani, nu era tocmai batran si senil. Clauza de intretinere nu inseamna sa i se plateasca toate cheltuielile pentru ca in cazul asta popa mai platea apartamentul de cateva ori. Daca voia sa se razbune pe popa trebuia sa se asigure ca o sa traiasca cat mai mult.
2
2
Sa nu creada cineva ca popa are vreo remuscare,asta este doar un caz in care un om s-a revoltat dar cine stie cate case a mai luat popa asta sau alti popi de la batrani dupa ce astia le-au povestit la spovada greutatile prin care trec si s-au oferit ei sa"ii ajute" garantandule bietilor batrani si un loc in rai adica viata vesnica dupa ce vor muri.Oricum e de urmarit"cum spunea cineva"si daca dupa o posibila moarte mosului in puscarie popa nu revendica apartamentul pentru ca acte are si judecatori care sa ii dea dreptate se gasesc.
4
1
Deci:Preotul a profitat de varsta batranilor si ia pacalit si mintit ca,sa ii lase apartamentul in schimbul sa aiba grija de ei,dar preotul dupa si-a vazut saci in caruta,nu a mai avut grija de batrani.Si eu am cautat oameni fara familie,sa am grija de ei si sa imi lase locuinta si nu am gasit si preotul asata si-a batut joc de ei.Dumnezeu il va pedepsi,nu ramane nepedepsit dar sa ii dea 1 an si 6 luni inchisoare,mie mi se pare o tampenie,trebuia sa ii dea amenda,ce daca la bagat in inchisoare ,ce au rezolvat?inca un intretinut din banii nostri.
5
5
La o varsta inantata ,oamenii devin vulnerabili , si statul ar cam trebui sa inventeze reguli sa i protejeze..Sunt state in care primariile au un serviciu social care ajuta acesti oameni incasand pensia si casa Lasand pe unii smecheri sa faca acest serviciu pot apare abuzuri..Oamenii se pot proteja de astfel de pactici crescand copii naturali sau adoptati .Daca nu dormi nopti in tinerete din cauza copiilor ,atunci s ar putea sa nu dormi la batranete din cauza apartinatorului .atreia cale nu i
13
3
Cui a dat foc? La apartament sau apartamentului. Vai de mama voastra.
12
3
Sint multi de astfel de popi si in Cta---niste excroci notorii
29
4
se impune o cercetare amanuntita aici
17
3
Vecinii so suga
11
3
Nu este ok ce a facut popa, a incheiat contracte cu batrani din parohie si asteapta sa moara mosii si babele nefacand nimic.
26
2
vecinii ce vina au..
14
5
Si popa ar trebui scuturat putin. Nu si-a respectat contractul si l-a adus pe mos in stare de asa ceva...Tu mosule, mai bine il vindeai si iti cumparai o garsoniera cu baba si te durea in cur de toti. Nu trebuie sa te inhaitezi cu omul lui spagoveanu. Te-a imbarligat...asta este. Acum, succes!
41
4
nu este cea de notar, el slujeste omul in viata si memoria lui si ca orice om de buna credinta respecta dorinta acestuia !
17
2
Popa ai dat de dracu
23
2
Din pacate multi popi procedeaza asa La spovedanie afla vulnerabilitatile enoriasilor si profita de asta Ar trebui interzis prin lege ca popii sa mai faca uz de functie
38
6
Batranii sa fie atenti a nu se incurca cu infractorii. pardon. popii.
40
8
Bagat in camasa de forta. Ce vina au vecinii sa suporte asa ceva sa fie pusi in pericol. Mai bine ar muri sa scape lumea de el
14
18

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108