REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

A fost modificată Legea compensaţiei chiriei pentru cadrele militare

A fost modificată Legea compensaţiei chiriei pentru cadrele militare

Replica API 24 octombrie 2018 | 00:26 1670

Senatorii au modificat Legea compensaţiei chiriei pentru cadrele militare. După mai multe discuţii în contradictoriu şi reveniri asupra unui articol de lege, ca urmare a faptului că militarii au semnalat în repetate rânduri că există discriminări, senatorii din Comisia pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, împreună cu cei din Comisia pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului au emis un raport comun suplimentar asupra Propunerii legislative pentru modificarea și completarea L171/2018.

Astfel, art.II. 2 a intrat în dezbaterea de marţi cu următorul conținut: „Cadrele militare în activitate care îndeplineau condițiile de acordare a compensației lunare pentru chirie potrivit alin.1 și 2, și nu au optat sau au renunțat la acest drept și au în derulare un credit ipotecar/imobiliar destinat achiziționării sau construirii unei locuințe pot beneficia, la cerere, de compensația lunară pentru chirie, pe o perioadă ce nu poate depăși durata de derulare a creditului respectiv, pentru plata ratei sau a unei fracțiuni din rata aferentă, în cuantumul prevăzut la alin1, fără a depăși rata lunară plătită pentru creditul imobiliar/ipotecar”.

În final, ca urmare a intervenţiei senatorului PSD Liviu-Tit Brăiloiu, compensaţia va fi acordată fără să se mai facă referire la creditului ipotecar. “Banii alocaţi vor putea fi folosiţi de militari aşa cum consideră ei – pentru chirii, pentru credite ipotecare, este alegerea lor şi nu are rost ca Ministerul Apărării să fie implicat în vreo tranzacţie imobiliară a lor. Îşi vor primi banii pe perioadă determinate, pe perioada detaşării, şi vor face ce doresc cu ei”, a explica Brăiloiu.

Modificarea legislativă a fost votată în Senat, marţi, 23 octombrie.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272