REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

A început demolarea Hotelului Histria, construit ilegal de Bosânceanu - vezi galerie foto

A început demolarea Hotelului Histria, construit ilegal de Bosânceanu - vezi galerie foto

Replica API 27 decembrie 2011 | 00:00 182

Scandal, mascaţi şi ambulanţă, în Mamaia

Scandal, mascaţi şi ambulanţă, în Mamaia

Lucrările de demolare a Hotelului Histria, din Mamaia, aparţinând afaceristului George Bosânceanu, au debutat în această dimineaţă, în baza unei ordonanţe emisă de procurori. Partea superioară a imobilului a fost deja "avariată" de demolatori.

Bosânceanu a făcut scandal, acuzând autorităţile că îi demolează imobilul în mod abuziv. La faţa locului s-a prezentat şi prerefectul Claudiu Iorga Palaz, dar şi Valentin Burlacu, şeful IPJ, Petrişor Cruceanu, şeful Inspectoratului Judeţean în Construcţii, DIAS-ul şi jandarmii. Doi apropiaţi ai lui George Bosânceanu s-au urcat pe hotelul Histria şi au ameninţat că se vor arunca în gol dacă lucrările de demolare nu vor fi stopate. Pentru moment nu se ştie dacă cele două persoane au fost puse să ameninţe în acest mod de Bosânceanu sau au făcut-o din proprie iniţiativă. În orice caz, ei au fost convinşi de şeful DIAS, Emanoil Moraru, să renunţe la protest. Si ambulanţa a fost solicitată la Hotel Histria, pentru orice eventualitate, iar procurorul Teodor Niţă, cel care a dispus demolarea hotelului, susţine că afaceristul a fost somat să elibereze zona pe care s-a construit în mod ilegal, însă nu s-a conformat motiv pentru care astăzi s-a intervenit în teren cu utilaje. Şeful Inspectoratului Judeţean în Construcţii, Petrişor Cruceanu, susţine că până în prezent nu s-a putut demola construcţia pentru că nu a existat un temei legal. Prefectul Claudiu Iorga Palaz, prezent la acţiunea de demolare, a lăsat să se înţeleagă că hotelul lui Bosânceanu a fost tolerat de primarul Radu Mazăre.

La rândul său, George Bosânceanu l-a acuzat pe procurorul Teodor Niţă de faptul că este "corupt", menţionând că demolarea are loc în urma unei răzbunări personale a procurorului. Acesta susţine că respectiva clădire nu este hotel ci spaţiu pentru închiriat. "Histria nu are nici o treabă cu Ministerul Turismului pentru că nu este hotel, spaţiul îl folosesc pentru închirieri imobiliare", a declarat Bosânceanu care a recunoscut presei că respectiva construcţie a fost ridicată fără autorizaţie. "Nu deţin autorizaţie de construcţie, dar încercam să o obţin însă nu m-au lăsat. Este un abuz ce se întâmplă şi problema putea fi rezolvată pe altă cale", a spus Bosânceanu

Vom reveni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108