REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

A început Festivalul Internaţional al Portului, Dansului şi Cântecului Popular Turco-Tătar

A început Festivalul Internaţional al Portului, Dansului şi Cântecului Popular Turco-Tătar

Replica API 10 septembrie 2011 | 00:00 111

Costume tradiţionale, muzică turcească şi tătărească şi peste 650 de artişti prezenţi din Turcia, Bulgaria, Crimeea şi România au făcut show de zile mari la cea de a XV-a ediţie a Festivalului Internaţional al Portului, Dansului şi Cântecului Popular Turco-Tătar. Festivalul s-a desfăşurat, vineri, la Teatrul de Vară, în aer liber deoarece sălile Casei de Cultură deseori se dovedeau a fi neîncăpătoare. Înainte ca festivalul să înceapă, reprezentanţi ai comunităţii tătare şi turce au ţinut un mic discurs în faţa conaţionalilor prezenţi. Muftiul, Iusuf Muurat, a afirmat că Dobrogea este un model interetnic de convieţuire, pe această cale mulţumind şi statului român pentru sprijinul acordat. De asemenea, i-a îndemnat pe conaţionali să continue să transmită tradiţia şi obiceiurile generaţiilor viitoare pentru ca religia să nu dispară. "Dorim eternitate pentru limba turcă" - a fost şi îndemnul lui Amet Aledin. Printre invitaţi s-a numărat şi subprefectul Constanţei, Aidun Curt Mola, care a afirmat, referindu-se la judeţul Constanţa: "Mozaic de etnii, iar eu sunt câte puţin din toate naţiunile: sunt şi ţigan şi machedon şi turc şi tătar, sunt tot ceea ce înseamnă etnie în Constanţa".

Facem precizarea că dansurile, muzica şi costumele au făcut deliciul publicului. Prezent în număr mare, publicul fredona melodiile preferate în timp ce admira dansurile formaţiilor. Nici baclavalele, şuberecul, geantâcul şi minunile, preparatele tradiţionale nu au lipsit de la eveniment. La intrarea în Teatrul de Vară, spre vânzare se găseau toate bucatele menţionate. Vineri a fost prima zi din cele 3 de festival.

Camer NEGIP

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108