REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
17° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

A murit Simion Nicolaev, fostul director al Institutului Naţional de Dezvoltare şi Cercetare Marină

A murit Simion Nicolaev, fostul director al Institutului Naţional de Dezvoltare şi Cercetare Marină

Mirela PASCAL 28 noiembrie 2022 | 00:00 5235

Ne pleacă specialiștii...A murit Simion Nicolaev, fostul director al Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare Marină ”Grigore Antipa”. Potrivit informațiilor noastre, acesta a murit noaptea trecută, în urma unui accident vascular. Nicolaev avea 74 de ani.

Nicolaev a fost unul dintre cei mai mari cercetători marini pe care i-a avut România. A fost directorul Institutului Naţional de Dezvoltare şi Cercetare-Dezvoltare Marină Constanţa până în urmă cu doi ani, când a ieșit la pensie. Era un monstru sacru în domeniul care l-a consacrat, fiind recuunoscut în toată lumea.

Experiența profesională

În 1971, a absolvit Universitatea Dunărea de Jos, Facultatea de Tehnologia Produselor Alimentare și Tehnica Piscicolă, în 1985 a terminat doctoratul. Activa în cadrul Institutului Național de Dezvoltare și Cercetare Marină Grigore Antipa din anul 1990.

Din 2015 până când a ieși la pensie, în februarie 2021, a îndeplinit funcțiile de Director General și Cercetor Științific precum și Președinte al Consiliului de Administrație la Institutului Naţional de Dezvoltare şi Cercetare-Dezvoltare Marină Constanţa. Simion Nicolaev a mai îndeplinit funcțiile de Președinte al Comitetului Național Roman de Oceanografie; Președinte al Grupului Consultativ pentru aspectele de mediu ale pescuitului; Reprezentant legal al Secretariatului tehnic al Comitetului Național al Zonei Costiere; Membru în Consiliu Științific al Rezervației Biosferei Delta Dunării; Expert la Școala Doctorală a Universității ”Dunărea de Jos” Galați.

Dumnezeu să-l ierte!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am aflat cu tristețe vestea plecării din viață a fostului meu coleg de clasă de la liceul nr. 2 din Tulcea...sunt mîhnit și plîng... Dumnezeu să aibă grijă de sufletul lui generos. Odihească-se în pace. nească
2
0
Dumnezeu sa-l ierte . Sincere condoleante familiei
5
0
Sunt socat de aceasta veste. Un profesionist si un om care vorbind capta atentia si avea un talent al sintetizarii explicatiilor rar intalnit. Pacat ca oamenii de valoare dispar prea devreme. Dumnezeu sa-l odihneasca!
6
0
Un om ,un profesionist si u caracter deosebit
11
0
L am cunoscut personal și am fost angajat al instituției pe care a condus o că un părinte bun. Nu puteai sa nu iubești un astfel de om..Dzeu sa l ierte și sa ajungă acolo unde sufletul sau bun ii va lumina calea!!!
19
0
Dimnezeu sa il ierte! Mare om! Din pacate dupa vaccinarrea covid asistam la o explozie de morti subite..
17
5
Dumnezeu sa-l odihneasca!
21
0
Dumnezeu sa l odihneasca in pace !
19
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272