REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

A participat la LICITAȚIA unui APARTAMENT, cu ACTE FALSE

A participat la LICITAȚIA unui APARTAMENT, cu ACTE FALSE

Replica API 9 septembrie 2021 | 15:58 1719

Paul Bucur a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. Bărbatul este acuzat că s-a prezentat la o licitație publică imobiliară organizată de un birou de executor judecătoresc cu un ordin de plată fals. Ordinul de plată, în valoare de 41.350 de lei atesta faptul că o societate virase în contul executorului garanția de participare la licitație, însă după ce imobilul a fost adjudecat s-a constatat că acesta a fost falsificat iar societatea nu era clientul băncii. Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au aplicat un avertisment inculpatului, renunțând la aplicarea pedepsei pentru infracțiunea de înșelăciune. Sentința a fost comunicată pe 3 septembrie 2021 și nu este definitivă.

Cum s-au petrecut faptele

BEJ D.D. a organizat o licitație publică imobiliară în dosarul nr.523/2015, licitație la care s-a prezentat Paul Bucur în calitate de reprezentant legal al unei societăți și a prezentat un ordin de plată în valoare de 41.350 de lei care atestata că a fost virat în contul BEJ garanția de participare la licitație.După ce a câștigat licitația, s-a constatat că garanția de participare nu a fost achitată, societatea nefiind clienta băncii Raiffeisen Bank. În urma efectuării unui raport de constatare criminalistică, s-a constatat că scrisul conform cu originalul de pe ordinul de plată precum și de pe celelalte acte din cuprinsul ofertei de cumpărare au fost executate de inculpat. Acesta a recunoscut că a participat la licitație, dar a menționat că nu s-a ocupat el de întocmirea dosarului de licitație ci martorul D.P., al cărui bun era scos la licitație. Audiat, D.P. nu a admis cele invocate de inculpat dar a recunoscut faptul că îl cunoaște pe Paul Bucur fiind împuternicit de către acesta să administreze un bar.

Ce a spus instanța

Instanța a constatat că inculpatul nu are antecedente penale, iar fapta în concret nu prezintă un pericol social concret suficient de mare în opinia instanței pentru a fi necesară intervenția în procesul de reeducare a Serviciului de Probațiune, procesul penal fiind un eveniment în viața inculpatului suficient pentru a îl responsabiliza și a servi ca un avertisment suficient de puternic cu privire la implicațiile negative asupra vieții sale dacă va continua să adopte un comportament antisocial pedepsit de legislația penală în viitor.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta macar a fost prins,dar unbla vorba-n targ cum ca ar fi o gramada de propritari cu acte masluite.
2
0
A primit avertisment mah. Pai de maine hai sa facem toti asta ca doar primim avertisment ce plm.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272