REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Accident grav cu un autocar din Brașov, pe o autostradă din Slovenia

Accident grav cu un autocar din Brașov, pe o autostradă din Slovenia

Valentina CAMARA 3 februarie 2023 | 13:32 2042

La scurt timp după ora 5 dimineața, un accident grav a avut loc pe autostrada Pomurska, între Gančani și Murska Sobota, în Slovenia. Un autobuz cu număr de înmatriculare românesc (din Brașov) a ieșit de pe șosea și s-a răsturnat. Trei persoane au murit și patru au fost rănite, potrivit presei din Slovenia.

Accident grav cu un autocar din Brasov, pe o autostrada din Slovenia

Cei trei răniți au fost internați la spitalul din Murskosobo. "Deocamdată, niciuna dintre aceste persoane nu se află în pericol de moarte, dar rănile sunt destul de grave și necesită tratament spitalicesc. Toți cei trei răniți au peste 50 de ani", a declarat directorul spitalului, Daniel Grabar, pentru Radio Slovenia.

Accident grav cu un autocar din Brasov, pe o autostrada din Slovenia

Locul accidentului este încă în curs de inspecție, a anunțat Departamentul de poliție din Murska Sobota. Detaliile vor fi prezentate într-o declarație de presă la ora 13.00.

Accident grav cu un autocar din Brasov, pe o autostrada din Slovenia

Din cauza accidentului, autostrada a fost închisă până la ora 11.00 între nodurile Gančani și Lipovci, în direcția Maribor. Banda de circulație este în continuare închisă, potrivit știripesurse.ro .

Ce spune Ministerul Afacerilor Externe

În continuarea informațiilor referitoare la accidentul rutier produs la data de 3 februarie 2023 în Republica Slovenia, pe autostrada A1, între localitățile Garčiani-Murska Sobota, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, potrivit datelor actualizate obținute de echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Ljubljana, care s-a deplasat în cursul dimineții la locul accidentului, precum și în baza verificărilor suplimentare efectuate împreună cu autoritățile slovene, în autocar se aflau 29 de cetățeni români. Dintre aceștia, trei au decedat și alți patru au fost răniți.

Totodată, în urma dialogului echipei Ambasadei României la Ljubljana cu reprezentații unității medicale în cadrul căreia au fost internați pentru îngrijiri medicale cei patru cetățeni români răniți, a rezultat că doar trei dintre aceștia au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind în afara oricărui pericol la acest moment. MAE precizează că ceilalți 22 de cetățeni români sunt în siguranță, le-au fost puse la dispoziție băuturi calde și alimente și urmează să fie preluați de un autocar al companiei de transport pentru continuarea călătoriei către destinație.

Ambasada României la Ljubljana continuă dialogul cu autoritățile slovene și cu cetățenii români implicați în accident și acordă asistență consulară, inclusiv sprijin în procedura de repatriere a trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces, conform competențelor legale.

MAE precizează că cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziție următorul telefon de permanență: misiunea diplomatică a României în Republica Slovenia: +386 40980068.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa moara toti in p**a.mea
0
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108