REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Accidentele din timpul minivacanţei de 1 mai n-au fost provocate de turişti!

Accidentele din timpul minivacanţei de 1 mai n-au fost provocate de turişti!

Replica API 9 mai 2013 | 00:00 113

Concluzia poliţiştilor constănţeni:

Concluzia poliţiştilor constănţeni:

Chiar dacă premierul Victor Ponta, alarmat de numărul accidentelor grave petrecute în timpul minivacanţei de 1 mai, a transmis că trebuie să se adopte nişte metode pentru înăsprirea legislaţiei rutiere, poliţiştii constănţeni menţionează că majoritatea accidentelor petrecute în această perioadă nu au fost cauzate de turişti. În plus, acestea nu s-au produs şi nici în zonele predispuse la accidente rutiere grave, implicaţi fiind, culmea, chiar localnicii.

"O astfel de minivacanţă nu a mai fost la noi de foarte mult timp. Nu îmi aduc aminte când românii au mai beneficiat de o săptămână liberă. În judeţul Constanţa, în perioada 30 aprilie - 6 mai, s-au produs 34 de accidente rutiere, soldate cu vătămări de persoane. Dintre acestea, patru accidente au fost grave, 5 persoane decedate, 3 la faţa locului şi 2 la unităţile medicale, 2 răniţi grav şi 36 de răniţi uşor", a spus Ciprian Sobaru, şeful împuternicit al Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa. Însă, anul trecut, chiar dacă au fost mai puţine zile libere, s-au înregistrat mai multe accidente grave. Ca atare, în perioada 1 - 5 mai 2012 s-au înregistrat 25 de accidente cu victime, dar 8 au fost grave. Revenind la minivacanţa de 1 mai din 2013, din cele 34 de accidente rutiere, doar în 5 au fost implicaţi turişti. "Numărul de turişti a fost mai mic, iar cei care au rămas după 2 mai au fost mai puţini faţă de cei de anul acesta. Noi ne-am axat foarte mult pe turişti. Însă, aici am avut o surpriză. Se pare că ei au înţeles că vin la mare să se distreze, să se simtă bine şi să nu ne creeze probleme. Din cele 34 de accidente, numai în 5 au fost implicaţi, cu vinovăţie, sau fără, turişti. Cel mai spectaculos, dacă pot spune aşa, a fost din localitatea 2 Mai, când un autoturism s-a răsturnat, restul fiind cazuri izolate, precum motociclistul care s-a dezehilibrat în mers. Repet, nu am întâmpinat probleme majore cauzate de turişti, tot cu localnicii am avut probleme", a mai spus Sobaru. Poliţiştii au luat în calcul să distribuie echipajele de-a lungul litoralului Mării Negre, insistând pe zona Vama Veche, pe DN 39 (între Mangalia şi Constanţa), în municipiul Constanţa şi pe DN 22, între Ovidiu şi Tulcea. Dar, şi aici a apărut o surpriză. Din cele 34 de accidente, 10 au avut loc în zona de vest a judeţului, şi anume în perimetrul localităţii Cernavodă, Medgidia şi Băneasa, zone care nu prezintă interes turistic specific perioadei de 1 mai, spun oamenii legii. "În toate aceste zone am avut probleme cu localnicii, fiind vorba de un bărbat care decedat în dimineaţa de 1 mai, care s-a răsturnat cu maşina, de accidentul din zona Ostrov, unde trei persoane au murit după ce maşina s-a izbit de un copac. Acesta este de departe cel mai grav accident rutier care s-a produs în ultimii trei ani în judeţul nostru, în această perioadă, pe când cel dintre Constanţa şi Ovidiu a fost mai mult spectaculos", a conchis Sobaru. Tot în această perioadă, poliţiştii rutieri au aplicat 1.584 de sancţiuni contravenţionale. S-au reţinut 128 de permise de conducere dintre care 93 pentru viteză excesivă şi 15 penru pentru depăşire neregulamentară. Acestea au fost reţinute, în mare parte, pe DN 22, între Ovidiu şi Tulcea pe timp de zi, şi pe DN 39, dar şi în municipiu, pe timp de noapte.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108