REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Actele necesare pentru înscrierea la liceu 2021. Ce trebuie să conțină dosarul complet al candidaților

Actele necesare pentru înscrierea la liceu 2021. Ce trebuie să conțină dosarul complet al candidaților

Replica API 24 iulie 2021 | 00:00 808

Cu inima împăcată că au reușit să intre la liceele dorite, doar un pas îi mai desparte pe candidații care au susținut Evaluarea Națională să fie declarați cu acte în regulă elevi de clasa a noua. În urma rezultatelor date de repartizări în cursul zile de sâmbătă, aceștia trebuie să completeze dosarul de înscriere, iar apoi se pot bucura fără griji de vacanța rămasă, scrie spynews.ro

Elevii care au participat în această vară la prima etapă a admiterii la licee au aflat pe 24 iulie rezultatele repartizării computerizate, în urma cărora se vor putea înscrie la unitățile școlare pe care le-au ales. Cuprinși de emoțiile primelor pași în curtea liceului, aceștia stau sub incertitudinea dosarului, întrebându-se adesea dacă este complet și are toate actele necesare. Află acum care sunt documentele pe care trebuie să le ai în posesie!

Acte necesare pentru înscrierea la liceu 2021

În perioada 25-28 iulie, candidații trebuie să depună sau transmită, la unitățile la care au fost admiși, dosarele de înscriere cu actele de studii în original. Documentele necesare sunt următoarele:

cererea de înscriere

cartea de identitate (unde este cazul)

certificatul de naștere

adeverință cu notele și media generală obținute la Evaluarea Națională –clasa a VIII-a

foaia matricolă pentru clasele V-VIII

fișa medicală

În acest an, media de admitere la liceu se calculează ca medie ponderată între media la Evaluarea Națională susținută de absolvenții claselor a VIII-a și media generală de absolvire a claselor V-VIII. Ponderea mediei obținută în cadrul examenelor de la E.N este de 80%, iar cea a mediei generale a claselor anterioare este de 20%.

Când are loc următoare etapă a admiterii

Potrivit calendarului postat de Ministerul Educației, cea de-a doua etapă o să aibă loc la sfârșitul lunii iulie și începutului lui august.

29 iulie – 5 august – completarea opțiunilor în fișele de înscriere

6 august – repartizarea computerizată

6-7 august – depunerea dosarelor de înscriere la unitățile la care elevii au fost admiși

În cadrul celei de a doua etape, actele necesare sunt identice ca și în cazul primei, astfel elevii nu sunt nevoiți să caute o altă listă a documentelor cu care trebuie să se prezinte în instituția de învățământ aleasă.

Tot ce rămâne de făcut pentru candidați este doar să pregătească actele menționate mai sus, să le oună frumos într-un dosar și să se prezinte alături de unul dintre părinți sau de un tutore legal în cadrul liceului la care a fost repartizat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108