REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Activități preventive, desfășurate de polițiști constănțeni

Activități preventive, desfășurate de polițiști constănțeni

Replica API 2 septembrie 2020 | 23:46 1352

Polițiștii constănțeni, noi razii în Constanța. La data de 31 august a.c., în intervalul orar 14.00-17.00, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari, cu sprijinul jandarmilor, au desfășurat o acțiune pe linia protejării populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, dar și a respectării prevederilor Legii 55/2020, precum și pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În urma activităților, polițiștii au legitimat 35 de persoane, au controlat 19 societăți comerciale și au verificat 17 autoturisme. Au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 7.000 de lei, dintre care 9 la Legea 12/1990, respectiv 10 pentru abateri la normele rutiere, conform OUG 195/2002.

Razii și în Mamaia

În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Poliției stațiunii Mamaia, sprijiniți de jandarmi din cadrul G.J.M. Tomis Constanța, au continuat seria activităților preventive pe linia disparițiilor de minori de pe plajă, în stațiunea Mamaia.

Polițiștii au stat de vorbă cu părinții veniți în concediu, dar și cu minorii, și le-au explicat pericolele la care pot fi expuși prin ignorarea unor reguli elementare de protecție. Împreună au stabilit o serie de măsuri ce pot fi aplicate de către turiștii aflați în stațiunile de pe litoral, astfel încât concediul să nu se transforme într-un eveniment neplăcut.

În scopul prevenirii disparițiilor de minori, polițiștii vă recomandă:

- Discutați cu copii dumneavoastră, atunci când sunteți la plajă sau în locuri aglomerate, să nu se depărteze de locul în care vă aflați;

- Dacă s-au rătăcit, să nu intre în panică și să nu părăsească locația respectivă;

- Să ceară ajutorul unei persoane în uniformă (polițist, jandarm, pompier, polițist local etc.), sau chiar să se adreseze unor familii cu copii și lucrătorilor unor societăți comerciale;

- Să se manifeste zgomotos dacă persoane necunoscute încearcă să-i atrăgă în locuri dosnice, astfel încât să poată interveni cetățenii;

Activitățile desfășurate fac parte din Campania de prevenire a disparițiilor de minori de pe plajă și a traficului de minori „Mami, știi unde sunt?”.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Navodari pe muis tul de primar il doare-n c ur ca nu avem strazi asfaltate si trotuare. El asfalteaza doar langa blocuri ca de acolo vin voturile. Pentru cei de la case nu are ochi, dar pentru strazile pe care stau basinosii si fostii violatori au asfaltat de acum 2 ani. Vine cu cersetoria pentru votare. Votati mu ie Pesede si Politiei romane care nu mai dau amenzi nici macar pentru stationare in mijlocul intersectiei. Muie lor si mamei lor
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108