REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
15° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Adrian Gâmbuțeanu rămâne cu banii în buzunar! Regia de Drumuri nu-și poate recupera prejudiciul de 60 de mil. de lei

Adrian Gâmbuțeanu rămâne cu banii în buzunar! Regia de Drumuri nu-și poate recupera prejudiciul de 60 de mil. de lei

Mirela PASCAL 10 august 2023 | 00:00 2450

Adrian Gâmbuțeanu, care a prejudiciat RAJDP Constanța, actuala Drumuri Județene SA, cu milioane de lei, își ține la adăpost conturile. Condamnat la o pedeapsă de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, într-un dosar al lui Nicușor Constantinescu, RAJDP s-a îndreptat împotriva lui, în instanță, pentru recuperarea prejudiciului. În total, vorbim despre suma de peste 60 de milioane de lei. Numai că judecătorii resping acțiunile pe bandă rulantă.

Adrian Gambuteanu ramane cu banii in buzunar! Regia de Drumuri nu-si poate recupera prejudiciul de 60 de mil. de lei

 

Ultima acțiune respinsă de Tribunal datează din 14 iunie. „Respinge acţiunea civilă în angajarea răspunderii civile contractuale formulată de reclamanta Drumuri Județene Constanța S.A. (fostă Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa – RAJDP Constanţa) în contradictoriu cu pârâtul Gâmbuțeanu Adrian George”, se arată în sentința Tribunalului. Drumuri Județene Constanța S.A a formulat apel, pe 8 august a.c.

Anterior, în aprilie, tot Tribunalul a mai respins o acțiune, fiind admisă excepția prescripției dreptului material la acțiune invocată de Gâmbuțeanu.

De ce este acuzat Gâmbuțeanu?

Fostul director al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Constanţa, în decembrie 2020, pentru abuz în serviciu şi luare de mită, într-un dosar cu un prejudiciu, așa cum arătam mai sus, de aproape 60 de milioane de lei. Acesta ar fi făcut plăţi către firme agreate şi diverşi furnizori, fără a respecta procedurile de achiziţii publice, şi ar fi cerut sponsorizări pentru partidul din care făcea parte, PSD, de la alte societăţi.

Adrian Gambuteanu ramane cu banii in buzunar! Regia de Drumuri nu-si poate recupera prejudiciul de 60 de mil. de lei

Procurorii au stabilit că Adrian Gâmbuţeanu ar fi angajat cheltuieli şi ar fi dispus efectuarea de plăţi, cu încălcarea normelor legale aplicabile în domeniul achiziţiilor publice, către o firmă agreată de inculpat şi de conducerea locală a formaţiunii politice din care acesta făcea parte, pentru servicii de întreţinere manuală şi servicii mecanizate în secţiile Regiei, în cuantum total de 6.839.562 lei. De asemenea, ar fi plătit din fonduri publice către 55 de furnizori suma totală de 46.356.039 lei pentru servicii de închiriere utilaje şi mijloace de transport auto, fără a se urma vreo procedură legală de achiziţie publică.

El mai este acuzat că ar fi angajat cheltuieli şi ar fi dispus efectuarea de plăţi, cu încălcarea normelor legale aplicabile în domeniul achiziţiilor publice, pentru achiziţionarea, de la o societate controlată de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa de la acea dată, a unor bunuri în valoare totală de 5.065.547 lei în baza a 935 de comenzi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de garcea are gambuteanu asta.
2
3
Cum naiba se prescriu fapte penale la cei ce fura, muuuuult?
3
3
Treaba a fost gandita bine. Infractorii: Gambuteanu, Nicusor, pSd au ramas cu banii si statul plateste. Justitia corupta le asigura protectie. Procuratura face joc de scena. Restu e can-can.
5
3
Despre care articol comandat vorbesti tu ma?,cand Gambutanu asta a adus un prejudiciu de 60 de milioane de lei RAJDP Constanta,prejudiciu dovedit de procurori D.N.A. cu acte dupa care RAJDP a venit in instanta pentru asi recupera prejudiciul creat de golanul asta dar ce sa vezi,judecatori spagari prieteni hotilor i-au dat dreptate si in cazul asta celui care a furat.
7
3
Mireloo, deci astora de au comandat articolul le este si le fuse frica rau de Gambuteanu asta de le pasa inca atat de tare de el Daca ajungea asta prefect si presedinte la pesedee nu mai ajungea 2x1 Holding cu Stroe si Dumitrache sa jefuiasca Constanta si gasca lui Comanescu, Lupu si Chitac de la deneeaaa Cum crezi ca e treaba asta
7
2
nicusor-darie-cristinel- si anexa gambuteanu, dezastrul judetului Constanta facut de lacustele PSD. Unii cred ca uitam si incearca sa se revopseasca.
9
3
asta se intampla cand pui un talhar fara nici o pregatire la conducerea unei intreprinderi atat de mari si importante , acest individ gambuteanu este un fost puscarias de la poarta alba , un jeg de om cu un caracter infect , plus ca era si p***t si retardat mintal , a furat la bani de a rupt regia , din cauza lui regia ajunsese in faliment si el statea acasa ascuns si se ducea la inot , psd ul a distrus toata constanta, toata constanta e o ruina din cauza lui mazare un curvar si a lui constantinescu un betiv , astia au distrus constanta , acum ei sunt in puscarie acolo unde le este locul , suntem cel mai sarac oras din romania si cel mai nedezvoltat din cauza lor , tot tineretul este plecat din cauza lipsei locurilor de munca iar viitorul aici la constanta e in continuare mort .
10
3
Pam pam! Ca lumeaaaa, doi -trei ani de parnaie si esti asigurat pa viata. In contrapartida, statul trebuie sa acopere paguba. De unde? De la p****i.
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468