REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

AEP: Termenul de înregistrare a românilor din afara ţării ca alegători - prelungit până la 21 octombrie

AEP: Termenul de înregistrare a românilor din afara ţării ca alegători - prelungit până la 21 octombrie

Replica API 17 septembrie 2020 | 00:00 1059

Termenul limită de înregistrare a cetăţenilor români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării pentru votul prin corespondenţă sau la o secţie de votare, la alegerile parlamentare, a fost prelungit până la 21 octombrie, a anunţat, miercuri, Autoritatea Electorală Permanentă, scrie Agerpres.

AEP precizează, într-un comunicat, că prelungirea cu 30 de zile a perioadei de înregistrare a cetăţenilor români din diaspora pe portalul www.votstrainatate.ro a fost decisă de Parlament, printr-o lege care a fost promulgată miercuri de către preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, menţionează că mai multe ţări, inclusiv din Europa, nu vor permite românilor care trăiesc pe teritoriul lor să voteze fizic, ci doar prin corespondenţă.

"În condiţiile în care multe state - şi de la nivelul Uniunii Europene, dar şi din afara spaţiului european - vor interzice înfiinţarea de secţii de votare atât în afara misiunilor diplomatice, cât şi în interiorul acestora, le recomand tuturor românilor din diaspora să opteze pentru votul prin corespondenţă, ca modalitate sigură şi comodă de vot la distanţă, fără costuri şi fără riscuri, mai ales în contextul incertitudinii legate de evoluţia pandemiei de coronavirus", a declarat preşedintele AEP, conform sursei citate.

Toate informaţiile privind procedura de înscriere cu una dintre cele două opţiuni de vot sunt disponibile pe portalul www.votstrainatate.ro la următoarele linkuri: https://www.votstrainatate.ro/Mesaj/PrezentareVotCorespondenta; https://www.votstrainatate.ro/Mesaj/PrezentareVotSectie. Întrebări şi sesizări legate de procedura de preînregistrare şi înscriere pot fi transmise la adresa de e-mail contact@votstrainatate.ro, mai precizează AEP.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu cred ca ar trebui prelungit pana a doua zi dupa alegeri,ca sa iasa socotelile!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108