REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Agenţia UE pentru drepturile omului susţine că hărţuirea rasistă este un ''fapt comun'' în Europa

Agenţia UE pentru drepturile omului susţine că hărţuirea rasistă este un ''fapt comun'' în Europa

Replica API 6 iunie 2020 | 00:00 1101

Populaţia de culoare în Uniunea Europeană este luată cu regularitate drept ţintă, a avertizat Agenţia blocului comunitar pentru Drepturi Fundamentale (FRA) vineri la Viena, cerând guvernelor să-şi intensifice eforturile împotriva rasismului, potrivit dpa, citată de Agerpres.

"Hărţuirea rasistă, violenţa şi discriminarea după profilul etnic este un fapt comun în Europa", susţine FRA într-un comunicat.

În afirmaţia sa, FRA se bazează pe rezultatele recentului său sondaj efectuat în rândurile populaţiei de culoare în 12 ţări membre ale UE, potrivit cărora 30% dintre cei chestionaţi au declarat că au fost hărţuiţi, iar 5 % au spus că au fost atacaţi.

Într-un sondaj efectuat în urmă cu doi ani, aproape un sfert dintre persoanele intervievate au spus că au fost interpelate de poliţie în ultimii cinci ani, iar 41% dintre cei arestaţi consideră că profilul rasial a fost principala cauză.

"Nimeni nu trebuie să fie luat drept ţintă doar din cauza culorii pielii sale. Nimeni nu ar trebui să se teamă că va fi oprit de poliţie doar din considerentul că este de culoare", a declarat directorul FRA, Michael O'Flaherty.

"Trebuie să lucrăm împreună pentru a eradica practicile rasiste o dată pentru totdeauna în Europa", a insistat el.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Incearca disperati sa il" darame " pe Donald Trump!Asta e miza atat,pentru ca o sa vedem ceva curand care o sa ne socheze despre ei,clasa politica,traficul de copii!Asta e miza si pe asta se bat!ADEVARUL DUR SI GROTESC SAU MINCIUNA GLOBALA AMBALATA FRUMOS IN FILME,MUZICA,MODA SI SERIALE CA PANA ACUM?ce sa alegem?SE DUC LA PUSCARIE TRADAREA SI TRIBUNALUL MILITAR ii ASTEAPTA CURAND!Obama se duce la puscarie,Sleepy Joe deasemenea,The Clinton's dupa ce s a va arata ce este in laptopul confiscat la arestarea lui A.Wiener sotul Humei Abedin,asistenta lui H.Clinton,vor fi arestati 100%!WWG1WGA
2
0
Nu cred ca este chiar asa in Europa. Incearca cineva si aici turbulente pe fondul nervilor cu virusul?
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920