REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Alegătorii din Colegiul 8 o cunosc pe Manuela Mitrea doar de la televizor - video

Alegătorii din Colegiul 8 o cunosc pe Manuela Mitrea doar de la televizor - video

Replica API 19 octombrie 2012 | 00:00 138

Vox populi -constănţenii nu au cuvinte de laudă

Vox populi -constănţenii nu au cuvinte de laudă

Au "ars gazul de pomană" sau chiar au făcut treabă în cei patru ani de mandat în Camera Deputaţilor? Asta se întreabă fiecare constănţean atunci când vine vorba despre parlamentarii judeţului nostru. Manuela Mitrea, vicepreşedintele Comisiei pentru politică externă, a fost aleasă în 2008 deputat în Circumscripţia Electorală nr. 14 Constanţa, Colegiul Uninominal nr. 8, pe listele Alianţei Politice Partidul Social Democrat + Partidul Conservator. Cei patru ani de mandat se rezumă la 86 luări de cuvânt în 81 de şedinţe, reuşind să cuantifice zeci de minute de discurs în plenul Camerei Deputaţilor. A semnat, alături de alţi deputaţi, 18 propuneri legislative, zeci de interpelări şi 11 moţiuni. Însă, tot acest efort este egal cu zero pentru oamenii de rând, care spun că nu o cunosc decât de la televizor. Munca de birou nu se compară cu munca de teren, iar asta va conta enorm la alegerile parlamentare, sunt de părere constănţenii, care timp de patru ani au aşteptat să fie reprezentaţi cu mândrie în Parlamentul României. Menţionăm că Manuela Mitrea intenţionează să candideze pentru încă un mandat de deputat din partea Uniunii Social Liberale, iar unul dintre contracandidaţii săi ar fi afaceristul Cătălin Anghel, candidat din partea ARD. Iată ce spun oamenii despre activitatea deputatului Manuela Mitrea, cu precizarea că, din cele sesizate de noi, mulţi nu reuşesc să facă diferenţa între îndatoririle aleşilor locali şi cele ale parlamentarilor:

Ioana Cojocaru, 75 de ani, pensionară, strada Şoseaua din Vii: "Parlamentarii nu s-au preocupat de noi, suntem prea mici pentru ei. Sunt multe de făcut, dar parlamentarii fac doar pentru ei".

Livia Răduţă, 33 de ani, casnică, strada Şoseaua din Vii: "Nu am ce să spun despre această doamnă şi despre activitatea sa de parlamentar".

Elena Rusu:, 82 de ani, pensionară, strada Şoseaua din Vii. "Nu ştiu cine este. Nici nu am văzut-o şi nici nu vreau să o văd".

Vasilica Dinu, 72 de ani, pensionară, strada Şoseaua din Vii: "Nu ştiu cine s-a ocupat de acest colegiu. Îl ştiu doar pe primarul Radu Mazăre. Despre Manuela Mitrea nu pot să vă spun nimic. Parlamentarii ar trebui să ne întrebe şi pe noi cum trăim".

Vasile Iliescu, 58 de ani, pensionar, strada Şoseaua din Vii: "O cunosc doar de la televizor şi nu am ce să comentez despre activitatea sa".

Ion Dinu, 67 de ani, pensionar, strada Democraţiei: "Oamenii o cunosc numai de la televizor, pentru că s-a ocupat numai cu litoralul. Ce să facă la noi? Trebuie să se implice mai mult, pentru că oamenii din cartierul nostru sunt cam la Cuca Măcăii. Dacă am avea trotuare ar fi altfel. Necunoscând-o, nevăzând-o, neimplicându-se, oamenii nu au ce să spună despre ea. Dacă trecea pe la poarta oamenilor, atunci am fi ştiut cine este".

Cruciţa, 79 de ani, pensionară, strada Vârfu cu Dor: "O cunosc, dar nu le am cu politica".

Felicia, 44 de ani, economist, strada Vârful cu Dor: "Nu am fost implicată în politică şi nu am ce să spun".

Maria Ilie, 70 de ani, pensionară, strada Dezrobirii: "Până la dumneavoastră (reporterii Replica de Constanţa -n.r.) nu a venit nimeni să discute cu oamenii din această zonă. Suntem chinuţi. Am votat, dar tot degeaba".

Mircea Bota, 60 de ani, pensionar, strada Dezrobirii: "Nu am văzut-o niciodată şi nu pot să mă pronunţ dacă este sau nu este competentă".

Amet Ibram, 68 de ani, pensionar, strada 8 Martie: "Atât doamna Manuela Mitrea, cât şi doamna Antonella Marinescu sunt foarte bune şi sunt mulţumit de activitatea lor. Cei care au fost la ele la audienţă şi-au rezolvat problemele. Doamna Marinescu mi-a dat servici la un hotel".

Safet Sali, 56 de ani, pensionară, strada Prelungirea 8 Martie: "În cei patru ani de mandat doamna aceasta nu a ajuns şi la noi. Nu a ajutat pe nimeni. Salariile sunt mici, pensiile la fel şi viaţa este scumpă".

Victor Şişu, 65 de ani, pensionar, strada 8 Martie: "Manuela Mitrea este soţia lui Miron Mitrea. În zona noastră nu am văzut nici o mişcare. Nu o mai vrem, pentru că nu-l iubesc pe soţul ei. S-a mutat de la un partid la altul, unde este osul mai gros. Pentru cartierul nostru nu a făcut nimic".

Ion, 60 de ani, pensionar, strada Lanului: "Toţi parlamentarii sunt la fel. Fură în grup şi pe noi ne cheamă doar să-i votăm. Manuela Mitrea nu a venit să discute cu noi, să ne întrebe ce probleme avem, a făcut politică numai la televizor".

Gheorghe Zanfir, 60 de ani, pensionar, strada Lanului: "Din câte ştiu, Manuela Mitrea s-a ocupat de plaja din staţiunea Mamaia. Nu pot să spun că nu s-a implicat în problemele constănţenilor, dar parlamentarii ar trebui să se gândească şi la amărâţi, nu doar la buzunarul lor".

Maria Nache, 64 de ani, pensionară, strada Prelungirea 8 Martie: "În cartierul nostru doamna Manuela Mitrea nu a ajuns. Cred că a fost prea ocupată să se gândească şi la noi. Din birou lucrurile se văd bine, iar noi rămânem cu problemele nerezolvate. Degeaba mergem la vot, că tot cine vor ei ajunge să ne conducă. A ars gazul de pomană până la Parlamentul României sau chiar a făcut treabă?".

Costică, 76 de ani, pensionar, strada Lanului: "Mi s-a părut o persoană cumsecade care ţine cu poporul. Nu am mai văzut-o de mult timp. A venit la un eveniment şi vorbea foarte frumos cu oamenii. M-a impresionat".

Clara Şeitan, 58 de ani, pensionară, strada Lanului: "Este posibil să mă fi reprezentat patru ani în Parlamentul României, dar nu am auzit de ea. Nu am timp de politică".

Maria Istrate, 80 de ani, pensionară, strada 8 Martie: "Nu ştiu ce a făcut pentru noi. Eu am 80 de ani, nu le am cu politica, dar o să merg la vot, pentru o viaţă mai bună".

Petre Panait, 80 de ani, pensionar, strada Bujorului: "Nu ştiu cine este Manuela Mitrea. La bătrâneţea mea ştiu că un parlamentar trebuie să facă bine pentru oameni, dar de multe ori lucrurile nu stau aşa".

Ştefan Popa, 55 de ani, muncitor necalificat, strada Bujorului: "Nimeni nu ne-a vizitat să ne întrebe dacă avem nevoie de ceva. Avem noroc că ne mai dă primarul Radu Mazăre câte un pachet cu ulei, făină, zahăr".

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108