REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Alertă pe litoral: o turistă din Prahova a murit. Nu este exclusă o toxiinfecţie alimentară!

Alertă pe litoral: o turistă din Prahova a murit. Nu este exclusă o toxiinfecţie alimentară!

Replica API 26 iulie 2014 | 00:00 491

Momentan, OPC nu confirmă existenţa unor probleme la alimente

Momentan, OPC nu confirmă existenţa unor probleme la alimente

O femeie de 49 de ani, din Prahova, venită cu familia la mare, în Eforie Nord, fiind cazată la hotelul "La Valul Magic", a decedat joi noapte în Spitalul Judeţean Constanţa. A fost sesizată Poliţia, iar familia femeii a declarat în faţa oamenilor legii că decesul ar fi survenit ca urmare a unei toxiinfecţii alimentare.

"A mâncat chiftele din peşte la o terasă din Eforie Nord. I s-a făcut rău, a fost internată şi ulterior a decedat. Nu putem şti dacă a murit din cauza unei toxiinfecţii alimentare, vom stabili ca urmare a analizelor amănunţite. Necropsia indică drept posibilă şi această variantă. Având în vedere această ipoteză, toate instituţiile s-au mobilizat şi fac verificări", au spus oamenii legii. "Vom stabili cu certitudine cauza decesului după analizele toxicologice amănunţite care vor fi făcute la Institutul de Medicină Legală din Bucureşti", au adăugat oamenii legii. Toate instituţiile din judeţul Constanţa - Poliţie, Prefectură, Protecţia Consumatorilor şi Direcţia de Sănătate Publică au fost alertate cu privire la acest caz. Însă, până în prezent, nu au fost depistate nereguli în restaurantul unde a mâncat familia din Prahova. "Dumnealor au venit la all-inclusive, au mâncat la restaurantul hotelului unde sunt cazaţi. Şi familia doamnei a avut acelaşi meniu. Eu nu am informaţii că ar fi mâncat chiftele, toată lumea a mâncat la fel, dar nu peşte, şi nu s-a simţit nimeni rău, nici nepotul şi nici soţul doamnei. Doamna era cunoscută cu afecţiuni de sănătate. Nu credem că este toxiinfecţie, dar aşteptăm rezultatele. Au fost prelevate probe din mâncare, inspectorii de la OPC şi DSP au făcut verificări. Din primele verificări ale inspectorilor a reieşit că alimentele erau păstrate în condiţii optime", a precizat, contactat de "Replica", Mihai Perifan, şeful OPC Constanţa. Unitatea de cazare şi alimentaţie publică unde era cazată prahoveanca de 49 de ani a fost luat "la bani mărunţi", pentru orice eventualitate. În afară de inspectorii de la OPC şi DSP, unitatea a fost verificată şi de reprezentanţii Poliţiei Economice. De asemenea, instituţiile alertate în acest caz au ţinut în permanenţă legătura cu Prefectura judeţului Constanţa. Dincolo de precizările oficiale ale reprezentantului OCP, surse din cadrul instituţiilor care fac verificări susţin că femeia ar fi murit pe fondul unui şoc toxic care a declanşat o hepatită acută.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108