A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.replicaonline.ro/rbin/data136000/16 alina gorghiu replica.jpg): Failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: module/modul-header.php

Line Number: 69

Backtrace:

File: /home/replicaonlinero/public_html/ar_application/views/module/modul-header.php
Line: 69
Function: getimagesize

File: /home/replicaonlinero/public_html/ar_application/views/template.php
Line: 2
Function: view

File: /home/replicaonlinero/public_html/ar_application/controllers/Home.php
Line: 184
Function: view

File: /home/replicaonlinero/public_html/ar_application/controllers/Home.php
Line: 71
Function: post

File: /home/replicaonlinero/public_html/index.php
Line: 329
Function: require_once

REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Alina Gorghiu, acuzată de PLAGIAT. Documentele care o incriminează pe şefa PNL

Alina Gorghiu, acuzată de PLAGIAT. Documentele care o incriminează pe şefa PNL

Replica API 25 iunie 2015 | 23:04 261

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu este acuzată de plagiat, după ce s-a constatat că o carte apărută sub coordonarea sa apar mai multe fragmente copiate cuvânt cu cuvânt din alte materiale, fără a fi indicate sursele. Potrivit 7EST, 20 de pagini sunt copiate cuvânt cu cuvânt, iar mai multe pasaje se repetă în cadrul cărţii coordonate de Alina Gorghiu.

Cartea "Medierea – oxigen pentru o societate modernă", apărută în 2013, la Editura Universul Juridic, în Colecţia Business, sub coordonarea liderului PNL Alina Gorghiu, conţine mai multe paragrafe, mai mici sau mai mari, plagiate din alte lucrări, scrie 7EST. Iar ca o culme a metodei "copy-paste", volumul nu preia doar paragrafe întregi din alte materiale, ci în el apar şi fragmente care se repetă integral, la distanţă de câteva zeci de pagini. O parte dintre autori dau vina pe Gorghiu, dar aceasta recunoaşte doar parţial neregulile şi se apără afirmând că un coordonator "nu poate verifica fiecare rând al autorilor". Prodecanul Facultății de Drept din cadrul Univ. „Al.I. Cuza" susține însă că, atunci când apar texte copiate, culpa este a coordonatorului.

Cel puţin 13 paragrafe copiate

Dintr-un total de 312 pagini, cât are cartea "Medierea – oxigen pentru o societate modernă", cel puţin în 20 de pagini sunt paragrafe plagiate, multe dintre acestea fiind preluate după modelul "copy-paste", din alte lucrări. Astfel, 396 de rânduri din carte sunt copiate cuvânt cu cuvânt. Cele mai multe şi cele mai mari paragrafe plagiate sunt din articolul "Medierea – un pas decisiv şi ireversibil pentru reinstaurarea dialogului social ca fundament al dezvoltării durabile", scris de avocatul Nicu Vasile în numărul 3 din 2010 al Revistei Naţionale de Drept, publicaţie apărută la Bacău.

Alte paragrafe sunt preluate cuvânt cu cuvânt din mai multe articole publicate pe site-ul medierea.ro, unele dintre ele citate în lucrare, altele nemenţionate în bibliografie. Printre sursele de inspiraţie care nu au fost creditate în bibliografia cărţii coordonate de Gorghiu se află şi un ghid CNSRL – Frăţia privind cooperarea cu ABVV (FGTB), dar şi suportul de curs "Tehnica negocierilor", din anul 2008, al profesorului Virgil Nicula, de la Universitatea "Lucian Blaga", din Sibiu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108